Un nou concert simfonic la Filarmonica

  Filarmonica “Paul Constantinescu” vă invită joi, 19 aprilie 2018, la un eveniment organizat sub egida Uniunii Elene din România şi a Ambasadei Greciei la Bucureşti. Solista serii va fi tânăra pianistă Antonia Tudose, elevă a Liceului de Artă “Carmen Sylva“ din Ploieşti. Sub bagheta dirijorală a maestrului Panagiotis Diamantis, orchestra simfonică vă va prezenta Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian şi orchestră, op. 11, de Frédéric Chopin, Stavraitos”– Fantezia pentru orchestră pe trei teme greceşti, de Kyriakos Patras şi ”Suite Pastorale” şi „España, de Emmanuel Chabrier.

          Prima parte a serii va fi rezervată lui Frédéric Chopin, ocazie cu care o veţi putea asculta şi aplauda pe Antonia Tudose, unul dintre tinerii-minune ai pianisticii româneşti. Are numai 16 ani şi deja se poate mândri cu o carieră impresionantă. A debutat la vârsta de 12 ani, chiar pe scena Filarmonicii “Paul Constantinescu“, unde a interpretat Concertul nr. 8 KV 246 de W. A. Mozart, sub bagheta renumitului dirijor Ovidiu Bălan. Despre Antonia Tudose, reputatul pianist Viniciu Moroianu spunea că “s-a remarcat drept un vârf al generaţiei sale“ şi că “posedă acea atât de importantă dorinţă de perfecţionare, de autodepăşire, de diversificare a caracterelor muzicale“. Cel mai important pas în activitatea sa de solist a rămas, însă, recitalul susţinut pe scena Sălii Mici a Atheneului Român, în cadrul Stagiunii Camerale a Filarmonicii,, George Enescu” din Bucureşti, secţiunea ,,Stagiunea tinerelor talente” 2015-2016.

          La pupitrul dirijoral se va afla Panagiotis Diamantis, unul dintre cei mai talentaţi tineri dirijori ai Greciei. S-a născut la Thessaloniki, unde a studiat pian, teoria muzicii şi compoziţie. A urmat studii de Dirijat Orchestră la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, cu maestrul Iosif Conta, căruia i-a devenit asistent. Este doctor în muzică, titlu obţinut cu lucrarea “Muzica Grecească Modernă”, prof. îndrumător Nicolae Brâncuşi.  A susţinut turnee în Italia, Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Bulgaria, Spania şi Belgia. În Grecia a condus Orchestra de Stat a Atenei şi Orchestra Simfonică din Thessaloniki.

          Vă aşteptăm, aşadar, la o seară specială, cu doi tineri invitaţi foarte talentaţi, cu o orchestră simfonică aflată mereu la înălţimea oricăror exigenţe şi cu un program atent ales. Biletele sunt disponibile la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 10 lei - elev şi student şi pot fi achiziţionate atât de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi de la Agenţia Teatrală, cât şi online de pe www.filarmonicaploiesti.eu.