Recital extraordinar de acordeon stirian – Jakob Steinkellner, la Filarmonica ”Paul Constantinescu„ Ploieşti

Avem nevoie de o schimbare de perspectivă în toate domeniile! Este ceea ce afirmă si pune în practică instrumentistul Jakob Steinkellner, tânăr virtuoz al acordeonului stirian, care va oferi un recital extraordinar la Ploieşti. Pe 6 octombrie, de la ora 19.00, el îşi va prezenta ambiţiosul program „Denkwechsel” (schimbare de perspectivă) pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti (Str. Anton Pann 5). Acest eveniment este organizat de Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, cu sprijinul Organizaţiei Umanitare Concordia.

Bilete pentru recitalul „Denkwechsel” de la Filarmonica Ploieşti - https://filarmonicaploiesti.ro/concert/recital-de-acordeon-6-octombrie-2023/

 Graţie compoziţiilor sale originale, Jakob Steinkellner pune acordeonul stirian într-o lumină complet nouă. Muzicianul introduce publicul în spaţii artistice şi stilistice complet inedite cu un instrument care a fost, până acum, ferm ancorat în clişeele muzicii populare. Programul „Denkwechsel” propune o schimbare a modului în care percepem anumite genuri muzicale, un mod de a ieşi de pe cărările mult prea umblate şi chiar o punere în perspectivă a propriei persoane, ca meloman. Jakob Steinkellner îşi leagă ideile muzicale şi tematice într-un fir comun care conduce spre o perspectivă holistică a societăţii umane. „Emanciparea diferitelor categorii sociale, schimbările climatice, drepturile animalelor, dezvoltarea durabilă, respectul şi toleranţa nu sunt principii ale trecutului, ci moduri de viaţă ale prezentului. Avem nevoie de o schimbare de perspectivă, Denkwechsel!”, spune muzicianul.

De la sunete de o frumuseţe liniştitoare până la entuziasm şi uimire, Jakob Steinkellner oferă multe, de fapt aproape totul [...] şi aceasta este un lucru extraordinar pentru mulţi cunoscători ai acordeonului" (Harmonika International, 2022)

Jakob Steinkellner aprinde încă şi mai mult ritmurile alerte complicate şi explorează virtuozitatea instrumentului” (OÖ Nachrichten, 2021)

Această abordare socială a muzicii face ca Jakob Steinkellner să fie unul dintre invitaţii speciali ai galei caritabile „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!“, realizată de Organizaţia Umanitară Concordia în data de 5 octombrie, la Teatrul Odeon din Bucureşti, în beneficiul copiilor defavorizaţi confruntaţi cu abandonul şcolar. Descoperiţi aici întreaga activitate de excepţie a organizaţiei Concordia şi nu ezitaţi să faceţi o donaţie pentru această organizaţie.