Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova
 
Pasionaţii de ştiinţă şi inovaţie sunt aşteptaţi pe 29 Septembrie 2023 la Palatul Culturii din Ploieşti pentru a lua parte la evenimentul: Noaptea Cercetătorilor Europeni
Organizat de Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, evenimentul îşi deschide porţile între orele 17.00 şi 22.00, promiţând vizitatorilor o seară plină de experimente, expoziţii şi activităţi interactive.
 Sub egida Comisiei Europene, Noaptea Cercetătorilor Europeni se bucură de un real succes de la lansarea sa în 2005, având ca scop principal familiarizarea publicului larg cu lumea fascinantă a cercetării. În 2023, evenimentul se desfăşoară în peste 400 de oraşe europene, aşteptându-se la un număr impresionant de peste 1.5 milioane de vizitatori la nivel continental.
nteresul crescut pentru această iniţiativă este susţinut de abordarea inovatoare a organizatorilor, care transformă ştiinţa într-o experienţă captivantă, combinând educaţia cu divertismentul şi implicând activ publicul în diverse experimente şi demonstraţii. 
 Detalii suplimentare, precum şi programul complet al activităţilor, pot fi consultate pe website-ul oficial al evenimentului:  www.noapteacercetatorilor.eu. 
 Intrarea este liberă pentru toţi cei interesaţi să descopere universul fascinant al cercetării.
Sursă:CJ Prahova