Cum să fii mai isteţ decât regele? O nouă carte clasică pentru copii la Editura Frontiera

Colecţia Frontiera Clasic a Editurii Frontiera le propune cititorilor săi antologii nobile de poveşti culese din tradiţii şi spaţii diverse. Fie că vorbim de poveşti culte, basme, fabule sau ghicitori, acestea se caracterizează prin eleganţa cu care tratează sufletul omenesc.

Editura Frontiera anunţă apariţia unui nou titlu din această colecţie, ,,Mai isteţ decât regele”, cea mai recentă carte publicată, constituind o selecţie de poveşti-ghicitori de dezlegat pentru a putea fi înţelese. Cu povestiri adunate de autorul american George Shannon şi ilustrate de artistul român Eugen Berlo, volumul se adresează copiilor, dar şi celor mari, căci rezolvarea situaţiilor complicate din fiecare poveste cere multă perspicacitate.

Poveştile sunt scrise într-o cheie enigmatică, cu personaje excentrice, farsori şi bufoni, toate având un mister care trebuie rezolvat pentru a afla sfârşitul întâmplărilor. Care au fost cele trei cuvinte care l-au scăpat pe Nastratin de spânzurătoare? Cum poţi micşora o linie fără să o ştergi? Sau cum poţi face un hoţ să se dea de gol singur? Iată câteva dintre întrebările cărora cititorii trebuie să le găsească răspuns.

Ilustraţiile ediţiei româneşti sunt realizate de Eugen Berlo care, inspirat de simplitatea desenelor rupestre, poate la fel de vechi ca poveştile din carte, ne propune imagini care evocă personaje dintr-o bucată, desenate în linii naive, ca de o mână de copil. Este un univers vizual presărat cu simboluri matematice şi hieroglife, seducător prin misterele, ghicitorile şi puzzle-urile pe care ni le pune înainte.

Cartea este recomandată copiilor de peste 7 ani şi poate fi achiziţionată la preţul de 45 de lei de pe site-ul editurii şi din librăriile partenere.

Booktrailer

https://www.youtube.com/watch?v=gePnIr0If6E&ab_channel=EdituraFrontiera

Despre autor

George Shannon este un autor american îndrăgostit de poveştile pentru copii, pe care le consideră o formă de artă stilizată, asemenea haiku-urilor sau sculpturii. Are o experienţă îndelungată de bibliotecar şi povestitor, pe care a fructificat-o în cele peste 40 de cărţi scrise pentru copii.

Despre ilustrator

Eugen Berlo a studiat matematica şi arhitectura şi are o susţinută activitate de pictor şi sculptor. Artistul a mai ilustrat pentru Editura Frontiera cărţile “Spre Polul Sud” de Emil Racoviţă şi “Străbunicul meu, Emil Racoviţă” de Andreia Petcu.

Despre editură

Editura Frontiera publică autori importanţi pentru copii din literatura universală şi oferă, în acelaşi timp, spaţiu creativ pentru autorii şi ilustratorii români. Mai multe detalii şi noutăţi editoriale găsiţi pe www.editurafrontiera.ro şi conturile de Facebook şi Instagram ale editurii.

Comunicat:Editura Frontiera