Marius Mihalache va sustine concertul „Saftita” la Teatrul

   Teatrul „Toma Caragiu” va invita vineri, 27 aprilie, de la ora 19.00, in sala Teatrului, la concertul Saftita, un proiect conceput de Marius Mihalache, care imbina muzica de tambal, caval, flaut sau alte instrumente clasice din folclorul romanesc cu sunetele produse de sintetizatoare psihedelice.
       Un exceptional artist al tambalului, Marius Mihalache a inceput sa cante la varsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schumann, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost intalnirea cu Chick Corea, alaturi de care a sustinut o serie de concerte. Inregistreaza alaturi de Gloria Gaynor, Nina Simone si de alti muzicieni cunoscuti pe plan mondial.
       Interpret, compozitor, orchestrator, Marius Mihalache este muzicianul care a reusit sa confere tambalului valente, subtilitati si rezonante incredibile, rivalizand cu sonoritatile specifice muzicii clasice.
       Alaturi de Marius Mihalache, pe scena vor fi prezenti Arabela Nicolau (voce), Mandela (flaut, caval, ocarina, fluier), Lorin Mihalache (tobe), Florin Parfene (bass).
       Saftita este un concert inspirat din folclorul romanesc, care se va intrepatrunde cu ritmuri balcanice si va crea premiza unei calatorii printre povestile unei vieti pusa sub semnul dragostei. Saftita va va purta in perioada interbelica, pe strazile pline de muzica si romantism ale mahalalei curtii vechi, cantand despre viata frumoasa a vremii.
       Biletele se pot achizitiona de la Agentia de Bilete a Teatrului sau online, accesand link-ulhttps://ove.ro/saftita. Pretul unui bilet este de 50 lei.
       Va asteptam la o incursiune intr-o lume fascinanta in care muzica traditionala romaneasca se combina cu sonoritati moderne care transforma mesajul si esenta folclorului nostru intr-un limbaj universal.