Lansare de carte “DIN PREAPLINUL INIMII MELE” în Sala „Marii Uniri„ a Palatului Culturii Ploieşti
Joi, 28 Septembrie 2023, între orele 12.00 – 14.30, la Sala Marea Unire din incinta Palatului Culturii Ploieşti, va avea loc lansare a volumului autoarei prof. Cojocaru Maria, intitulat “DIN PREAPLINUL INIMII MELE”.
Evenimetul este organizat de Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga Ploieşti şi va avea numeroşi invitaţi de marcă pentru învăţământul prahovean, dar şi pentru cultura judeţului Prahova.
Autoarea consideră că meseria de profesor este asemenea cu a unui sculptor, doar că materia nu este piatră, ci minte fragedă de copil.
În mâinile şi în dedicarea profesorului se află viitorul, căci prin şlefuirea cu măiestrie a diamantului, obţii cea mai strălucitoare nestemată, astfel mintea ascuţită a elevului este modelată de experienţa dascălului!
Dascălul stăpâneşte teoretic tot ce ţine de educaţie, tot ce ţine de proiectarea activităţii care să-l facă pe copil să se dezvolte, având fiecare şanse egale… dar nu e suficient.
Trebuie să aibă izvorul iubirii în suflet, să simtă că şi atunci când îl ceartă, nu e ceartă aspră, ci o cale de a îndrepta ceea ce a făcut rău.
Din iubirea pentru copii profesorul oferă întotdeauna stropi de iubire.
“Vă sfătuiesc să-i iubiţi necondiţionat pe copii, că în mâinile lor stau speranţele noastre”, este mesajul pe care Maria Cojocaru ni-l transmite prin publicarea acestei cărţi.
Maria Tudose (Cojocaru) s-a născut pe data de 1 octombrie 1955 în satul Frasinu din judeţul Dâmboviţa şi a absolvit Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, Facultatea de Litere şi Ştiinţe. Este profesor învăţământ preşcolar.
Volumul de faţă cuprinde dramatizări sub formă de scenete pentru copii preşcolari, pornind de la poveşti cunoscute, care de-a lungul anilor au încântat şi educat generaţii de copii, dar şi scenete create de autoare, care se evidenţiază prin atractivitate şi dinamism. Pe lângă acestea, Maria Cojocaru adaugă în volum şi o serie de poezii cu motive din religia ortodoxă, fiind îndemnuri la smerenie, blândeţe, bunătate şi înţelegere între oameni.
Invitaţi:
Profesor Ilie Mariana – Inspector şcolar pentru învăţământ preşcolar
Profesor Iliescu Claudia – Director Şcoala Gimnazială Comuna Măgurele Prahova