n-autor iese în stradă la Ploieşti

n’autor iese în stradă la Ploieşti: luni, 25 septembrie, de la ora 18:30, pe terasa Cafenelei Cup of Joy (strada Nicolae Simache nr.4), ne întâlnim cu scriitoarele Ioana Burtea şi Raluca Nagy, care vor dialoga cu Eli Bădică, coordonatoarea imprintului n’autor, pe marginea excelentelor lor volume, proaspăt apărute în colecţia n’autor non-ficţiune.

Turneul de prezentare a primelor două cărţi de non-ficţiune marca n’autor continuă la Ploieşti. Scriitoarele Ioana Burtea şi Raluca Nagy vor dialoga pe marginea volumelor lor, dar şi în legătură cu misiunea şi viziunea scriitorilor români contemporani, alături de invitata specială, Simona Antonescu, care va citi în avanpremieră din noul ei roman, „Chiajna din Casa Muşatinilor” (în curs de apariţie la ed. Polirom). De asemenea, Lăcrămioara Bradoschi, de la Teatrul Toma Caragiu, va interpreta o lectură dramatică din textele celor două autoare. Discuţia va fi moderată de Eli Bădică, coordonatoarea imprintului n’autor.

Vă aşteptăm luni, 25 septembrie, de la ora 18:30, aşadar, pe terasa Cafenelei Cup of Joy (strada Nicolae Simache nr.4), pentru o seară inedită, alături de un pahar de prosecco pe muzica lui DJ Daniel. La final, evenimentul va avea o sesiune de networking şi de autografe.

Eveniment susţinut cu sprijinul partenerului media Ploieştii.ro. 

După Ploieşti, turneul continuă la Braşov, Timişoara şi Cluj. Mai multe detalii despre fiecare eveniment în parte veţi puteţi regăsi pe paginile de Facebook Nemira şi Cărtureşti, la secţiunea de evenimente. Până la întâlnirea faţă în faţă cu Raluca Nagy şi Ioana Burtea, cărţile lor sunt disponibile pe site-ul Nemira, aici şi aici.

Săptămânile trecute, Grupul Editorial Nemira anunţa, cu bucurie, că n’autor a devenit primul imprint dedicat în exclusivitate scriitorilor români, un moment important pentru piaţa de carte autohtonă. Acest lucru înseamnă că n’autor, brand deja cunoscut în breaslă şi iubit de mai bine de 5 ani, cuprinde acum două colecţii: ficţiune şi non-ficţiune. Pentru a marca această nouă colecţie de non-ficţiune, n’autor iese în stradă să prezinte publicului două titluri noi, deja aclamate de comunitatea digitală: Fără instrucţiuni de folosire, de Ioana Burtea, şi Despre memoriile femeii şi alţi dragoni, de Raluca Nagy.

„Colecţia n’autor a fost născocită dintr-o credinţă nestrămutată în valoarea literaturii române contemporane şi în tot ceea ce are aceasta de oferit. În acord cu această certitudine a fost creionată şi tot astfel îşi continuă misiunea auto-impusă şi astăzi, când devine imprint şi adaugă o colecţie coerentă şi atât de necesară spaţiului şi vremurilor prezente: n’autor non-ficţiune.

Mesajul pe care ne dorim să-l transmitem a rămas neschimbat: scriitorii români merită toată atenţia noastră, scrierile lor merită să ocupe un loc firesc atât aici, acasă, cât şi dincolo de graniţele ţării, iar lectura acestora merită să fie un obicei zilnic. Mesaj neschimbat, da, dar articulat şi mai pregnant prin noua casă pe care o punem la dispoziţia autorilor şi cititorilor, sub aceeaşi umbrelă a plăcerii lecturii. Sperăm că veţi rămâne alături de noi şi de acum încolo.”

(Eli Bădică, editoarea-coordonatoare a imprintului n’autor)

Haideţi să citim împreună autori români contemporani!

Proiectul cultural „n’autor iese în stradă” este un proiect realizat de Editura Nemira în parteneriat cu librăriile Cărtureşti şi este finanţat de Ministerul Culturii prin Fondul Acces 2023.

Parteneri: AudioTribe, Palas Mall, Jidvei, Cinema City

Despre scriitoare şi cărţile lor

Ioana Burtea (n. 1988) a terminat Jurnalismul în Marea Britanie. Lucrează de 15 ani în presă, dintre care peste 7 ani la DoR (Decât o Revistă).