Filarmonica

Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti finalizează cu succes instalarea unui sistem fotovoltaic modern, marcând astfel un pas important către sustenabilitate şi responsabilitate ecologică. Acest sistem de producere a energiei electrice din surse regenerabile reprezintă un angajament ferm către viitorul nostru şi mediul înconjurător.

Cu o suprafaţă generoasă disponibilă pe acoperişul clădirii instituţiei noastre, orientată de la sud spre nord cu o pantă de 15%, am pus în aplicare un sistem fotovoltaic care cuprinde următoarele componente esenţiale:

Panouri fotovoltaice: Am instalat panouri siliciu monocristaline cu o putere instalată minimă de 540W fiecare, asigurându-ne că sunt conforme cu cele mai înalte standarde de performanţă şi siguranţă. Aceste panouri au fost certificate conform IEC61215, IEC 61730-1 şi 2, IEC 61701 şi IEC 62716.

Structura de montaj: Am folosit o structură de montaj din aluminiu de înaltă calitate, rezistentă la coroziune şi pregătită pentru a face faţă condiţiilor meteorologice extreme. Aceasta este proiectată conform standardelor ISO 9001, ISO 45001 şi ISO 14001.

Invertor trifazat: A fost ales un invertor trifazat cu o putere nominală de minim 40.000W, garantând eficienţă în transformarea energiei electrice. Acesta a fost certificat conform EN 62109-1/-2, IEC 62109-1/-2, EN 50530, IEC 62116, IEC 60068, IEC 61683.

Tablouri electrice: Am inclus tablouri electrice pentru a gestiona conversia curentului continuu în curent alternativ într-un mod sigur şi eficient.

Instalaţie de împământare: Pentru a asigura siguranţa, am instalat o legătură solidă la pământ.

Cabluri electrice: Am folosit cabluri de înaltă calitate pentru conexiunile dintre panouri şi invertor, precum şi pentru legătura cu panoul general electric al clădirii.

Sistem de monitorizare: Pentru a asigura funcţionarea optimă a panourilor fotovoltaice, am implementat un sistem de monitorizare dedicat.

Acest sistem fotovoltaic de ultimă generaţie nu doar că ne va ajuta să reducem amprenta noastră de carbon, ci va contribui şi la economisirea de energie electrică, ceea ce se va reflecta în scăderea facturilor noastre. Suntem mândri să luăm parte la iniţiativele de conservare a mediului şi să fim recunoscuţi drept o "Filarmonică Verde.

Această investiţie în energie regenerabilă a fost efectuată cu responsabilitate şi în conformitate cu cele mai înalte standarde şi regulamente din industrie, asigurând integritatea clădirii noastre şi a mediului înconjurător. Valoare acesteia se ridică la 200.000 lei şi a fost realizată cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Cu această ocazie, dorim să mulţumim tuturor celor care au contribuit la implementarea cu succes a acestui sistem fotovoltaic, iar angajamentul nostru faţă de un viitor mai verde şi mai sustenabil rămâne puternic.


Sursă:Comunicat Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploieşti