PRIMA


PRIMA "OPERĂ" LA CÂMPINA

În cadrul Festivalului de Arte / Festival 4 Arts ”Dan Iordăchescu” - Masterclasses 2023, a avut loc, în perioada 31.07-11.08, un eveniment cu totul special pentru publicul câmpinean: punerea în scenă a două capodopere ale operei baroc italiene şi engleze: ”La Serva Padrona" de Giovanni Battista Pergolesi şi "Acis and Galatea" de Georg Friedrich Händel.

Operele au acompaniament orchestral asigurat de renumitul ansamblu BAROCHAREST, iar acompaniamentul recitativelor este realizat de către Prof. Adrian Suciu (la clavecin).

Proiectul este conceput ca Masterclass Operă, dedicat tinerilor, artişti lirici în devenire.

Regia artistică este asigurată de Dr. Mihai Bisericanu, Conducerea muzicală şi producţia de Prof. Adrian Suciu, iar îndrumarea vocală de Conf. Univ. Dr. Claudia Codreanu.

 Publicul se va bucura de această Premieră absolută pentru Câmpina, cu atât mai mult cu cât Acis este interpretat de tenorul de succes THOMAS PAUL de la Opera Regală din Copenhaga (invitat). Prezent pe marile scene din Austria, Germania, Franţa, Danemarca, Rusia, Ucraina şi altele, renumitul tenor a interpretat zeci de roluri principale în opere celebre cum sunt Boema, Turandot, Madama Butterfly, Carmen, Traviata, Rigoletto, Trubadurul, Nabucco, Falstaff, Fidelio, Flautul Fermecat, Povestirile lui Hoffmann, Inelul Nibelungilor şi multe altele. Mai multe despre tenorul Thomas Paul puteţi afla la https://www.thomas-paul.at/.

De asemenea, basul Jonathan Story, din Marea Britanie, cântă operă din pasiune, are o voce impresionantă, o vastă experienţă pe scenă şi este profesor emerit la INSEAD Franţa.

În continuare aşteptăm firme care doresc să finanţeze acest proiect. Ele vor beneficia de publicitate pe toate canalele festivalului, iar la cerere, un mini-concert cu artiştii pentru un eveniment al firmei.

Vă invităm la spectacolul final din 11 august şi la repetiţia generală cu public din 10 august.

Acest eveniment cu totul special marchează şi încheierea Festivalului de Arte / Festival 4 Arts Masterclasses 2023.

Intrarea este liberă.


Comunicat Festivalului de Arte / Festival 4 Arts ”Dan Iordăchescu”