Filarmonica “Paul Constantinescu” vă aşteaptă miercuri, 28 martie, la recitalul de jazz “Note de primăvară“, un spectacol care o va aduce în faţa publicului pe una dintre cele mai apreciate soliste ale genului, Nadia Trohin. Acompaniată de Ploieşti Jazz Trio – Sorin Zlat-pian, Răzvan Cojanu-bas şi Laurenţiu Ştefan-tobe, Nadia Trohin vă promite o seară memorabilă, pe măsura talentului său.

          Originară de peste Prut, Nadia Trohin a debutat la începutul anilor 2000 cu trupa Millenium, iar "Fata sihastră" a făcut-o celebră. În jazz s-a rermarcat zece ani mai târziu, când “Nadia&Friends” a obţinut Premiul pentru cea mai bună trupă la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureş. În 2011 a imprimat, ca solist, CD-ul "La margine de Bucureşti", un album de muzică interbelică românească şi jazz, pe care l-a înregistrat împreună cu apreciatul pianist şi compozitor de jazz Mircea Tiberian, bass-istul american Chris Dahlgren şi bateristul german Maurice de Martin. De altfel, Mircea Tiberian este cel care a îndrumat-o pe calea jazz-ului. Între 2010 şi 2013 a fost membră a grupului vocal Jazzapella. S-a remarcat, de-a lungul timpului, şi prin activitatea didactică intensă: modelează talente la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale„ şi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia jazz.

          Ploieşti Jazz Trio nu mai are nevoie de nicio prezentare: anul trecut, Sorin Zlat a cântat pe aceeaşi scenă cu Chick Corea Trio şi The Commodores, la Jacksonville Jazz Festival (Florida), iar Răzvan Cojanu şi Laurenţiu Ştefan sunt recunoscuţi, de asemenea, pe plan internaţional. Din 2017, de când activează în cadrul compartimentului de jazz al Filarmonicii "Paul Constantinescu", Ploieşti Jazz Trio a fost implicat într-o serie de proiecte de succes, cum ar fi concertul "Brazilian JAZZ" şi spectacolul "De ce iubim", organizat în parteneriat cu Teatrul Toma Caragiu şi dedicat Sărbătorii Dragobetelui. De asemenea, Trio-ul a fost prezent şi în cadrul Ploieşti Jazz Festival 2017.

Preţul unui bilet este de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 10 lei - elev şi student. Acestea pot fi achiziţionate atât online, de pe filarmonicaploiesti.eu cât şi de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi de la Agenţia Teatrală.