Festivalul
 
Festivalul "Din Dobrogea-n toată ţara" a fost înfiinţat în anul 2021, la iniţiativa tânărului coregraf de dansuri populare nord-dobrogene, Daniel Corciovei, din dorinţa sa de a promova cultura neamului romanesc şi de a pune valoarea folclorului românesc la loc de cinste. Festivalul Naţional se află la cea de-a doua ediţie, având ca ţel de la an la an sa promoveze prin prisma sa atât zonele bogate etnofolclorice ale neamului romanesc, cât şi tinerele talente în devenire. 
Acest concurs pune la dispoziţia participanţilor secţiuni diverse, de la muzica si dansuri, pana la poezie şi teatru. Organizatorul Festivalului Naţional Concurs "Din Dobrogea-n toată ţara" doreşte ca acest festival sa aibă continuitate, asigurându-ne totodată de jurizarea corectă a participanţilor, în funcţie de evoluţia fiecăruia. 
Festivalul este susţinut financiar in întregime de către părinţi, aşadar cei care vor sa susţină tinerele talente prin acordarea de premii o pot face, sunt bineveniţi. 
La prima ediţie din Năvodari, festivalul a avut un juriu valoros, format din oameni de cultură, precum: Nina Predescu, Carmen Rădulescu, Nicolae Datcu, Elena Chirică, Viorica Ostaficiuc. 
Marele trofeu a fost obţinut de Brasoveanu Antonio, un tânăr foarte talentat, care şi-a dovedit într-un mod excepţional calităţile vocale.
Anul acesta, festivalul se organizează în Bucureşti, la Grand Arena Mall si va fi jurizat de asemenea de către oameni de specialitate, cum ar fi: Nina Predescu, Carmen Rădulescu, prahoveanca noastră Cristina Pârvu (compozitor, textier), Ion Drăgan şi Grigore Gherman. 
În această ediţie, Daniel este susţinut în organizarea festivalului si de către Theodora Stoica, premiată în cea de-a întâia ediţie la categoria rapsozi. Aşadar, "Din Dobrogea-n toată ţara" se adresează tuturor doritorilor, fără limită de vârstă. 
Tânărul profesor coregraf Daniel Corciovei, instructor al Ansamblului folcloric Plaiuri Dobrogene din Tulcea, omul care a înfiinţat renumitul festival, a evoluat cu ai săi copii in emisiuni tv,  precum: Teo Show, La Măruţă - unde a fost semifinalist din 16 ansambluri participante, dar si in alte emisiuni cunoscute. 
El şi-a dorit să vină cu o inovaţie, aşa că a ales să ofere concurenţilor şansa de a îşi interpreta piesele live, alături de formaţia Zone Music Band. 
Tot el ne promite ca în fiecare an va veni cu ceva nou, pentru a încuraja participanţii si pentru a îşi aduce aportul original în ceea ce priveşte organizarea unui festival-concurs, urmând ca locaţia sa fie o alta anual. 
Mult succes, dragi participanţi!
 Fie ca cel mai bun sa câştige!