
Editura Frontiera anunţă apariţia a două cărţi ce pot deveni companionii perfecţi pentru vacanţa copiilor: ,,Într-un bar din Zanzibar” de Marina Debattista şi ,,În ţara vacilor fericite” de Ana Maria Sandu.
În ţara vacilor fericite / Ana Maria Sandu
Scriitoarea Ana Maria Sandu îşi face debutul în literatura pentru copii cu această poveste de vacanţă despre două prietene mai puţin obişnuite, pisica Vadú şi musca Gina. Cele două prietene călătoresc într-o ţară nouă şi descoperă nu doar văcuţe fericite, ci şi cum să serveşti într-o cafenea sau cum să faci cele mai bune clătite. Plus o mare peripeţie în Alpii elveţieni.
„În ţara vacilor fericite” este ilustrată de de Oana Ispir şi face parte din colecţia MicRoman a Editurii Frontiera, colecţie dedicată cititorilor independenţi.
Ana Maria Sandu: ,,Am început textul cu gândul să i-l citesc Soficăi, nepoţica mea, care nu prea avea răbdare să asculte o poveste. Mereu voia să facem alte lucruri. Am scris cartea cu o frenezie cum nu am mai simţit vreodată. Se întâmpla uneori să mă trezesc la 5 dimineaţa şi să continui, ceea ce nu fac de obicei. Şi asta pentru că cititoarea mea ideală voia să afle continuarea aventurilor prin care treceau pisica Vadú şi musca Gina.”
Ana Maria Sandu este scriitoare şi jurnalistă şi şi-a dorit mereu să scrie măcar o carte pentru copii. A debutat cu volumul „Din amintirile unui Chelbasan”. A publicat la Editura Polirom romanele „Fata din casa vagon”, „Omoară-mă!”, „Aleargă”, volumul de proză scurtă „Pereţi subţiri”, cel de eseuri „Mama îmi spune că am o viaţă frumoasă” şi biografia romanţată „Hortensia Papadat-Bengescu. Străina”. Este redactor la revista Dilema veche.
Cartea ,,În ţara vacilor fericite” este destinată copiilor de 7-12 ani şi poate fi achiziţionată de pe site-ul editurii Frontiera la preţul de 35 de lei sau din reţeaua librăriilor partenere.
Într-un bar din Zanzibar / Marina Debattista
O altă destinaţie de vacanţă literară pentru copii propusă de Editura Frontiera este cartea de fabule ,,Într-un bar din Zanzibar”, a doua carte de poezii a autoarei de origine română Marina Debattista. Ce au în comun fabulele cu o destinaţie exotică precum Zanzibarul? Câteva vulpi, o barză, un corb şi alte animale fabuloase, prinse toate într-o călătorie care porneşte de la Esop, trece prin La Fontaine şi se opreşte în vremurile cu internet şi umor ale copiilor de astăzi.
Marina Debattista: ,,Nu mi-au plăcut fabulele în copilӑrie, mi se pӑreau prӑfuite, demodate, moralizatoare. Ce era prӑfuit în ele era contextul, care nu mai era actual, aşa cӑ am schimbat lumea înconjurӑtoare. În fabulele mele existӑ internet, brânzeturi franţuzeşti şi alte delicatese. Animalele nu mai vorbesc o limbă desuetă. Grafic, am căutat simplitatea, reducerea la elemente esenţiale, care nu ilustrează textul, ci mai degrabă îl completează, poate în moduri neaşteptate. Unele animale sunt reprezentate prin siluete umane uşor de recunoscut şi cu capete de animale.”
Marina Debattista este de formaţie fizician şi a debutat ca scriitoare şi ilustratoare la Editura Frontiera, cu cartea de poezii pentru copii ,,Dejunul unei frunze” (2020), distinsă în 2021 cu prestigiosul premiu internaţional de literatură pentru copii White Ravens.
Cartea ,,Într-un bar din Zanzibar” este destinată copiilor de 7-12 ani şi poate fi achiziţionată de pe site-ul editurii Frontiera la preţul de 39 de lei sau din reţeaua librăriilor partenere.
Comunicat Mihaela Tăut-Editura Frontiera