Târgul de Carte Gaudeamus Radio România  Braşov, 5 – 9 iulie, Piaţa Sfatului

Prima ediţie de vacanţă a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România debutează în Piaţa Sfatului din Braşov miercuri, 5 iulie. Evenimentul face parte din Caravana Gaudeamus, proiect de anvergură naţională iniţiat şi desfăşurat de peste 20 de ani de Radio România; ediţia braşoveană, derulată în intervalul 5 – 9 iulie, este organizată de Echipa Gaudeamus şi Radio România Braşov FM, şi este cofinanţată de Primăria Municipiului Braşov.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 5 iulie, la ora 12:00. Târgul va fi deschis zilnic între orele 10:00 şi 21:00; accesul publicului este liber.

Preşedintele de onoare al ediţiei va fi prof. univ. dr. Adrian Lesenciuc, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România – filiala Braşov, unul dintre cei mai activi susţinători ai Târgului de Carte Gaudeamus Radio România din oraşul gazdă.

Oferta ediţiei include atât elementele tradiţionale, specifice unui târg de carte, cât şi o serie de noutăţi pe care le propunem exclusiv publicului din Braşov:

- peste 50 de branduri – edituri, agenţii de distribuţie de carte, muzică şi jocuri educaţionale – reunite în 40 de standuri, care vor aduce în faţa braşovenilor şi a celor care îşi petrec aici câteva zile de vacanţă tot ce e nou şi atractiv pe piaţa de profil;

- patru concursuri cu diverse profiluri adresate celor mai tineri vizitatori ai târgului, din această zonă a ţării, invitaţi să se implice activ în susţinerea evenimentelor cu impact asupra comunităţii şi în promovarea oraşului în care trăiesc sau învaţă:

·        grafică dedicat tinerilor pasionaţi de design - „Oraş de pus pe copertă”;

·        fotografie „Braşovul prin obiectivul tău” - adresat fotografilor amatori;

·        creaţie literară „Ai carte, ai parte! Ai târg, poţi scrie o carte!”.

Concursurile sunt organizate de Radio România, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, iar cele 16 premii, cu valori cuprinse între 160 şi 350 de lei acordate cu acest prilej vor fi oferite de Radio România. Condiţiile de participare sunt detaliate pe website-ul www.gaudeamus.ro şi la Secretariatul din incinta târgului.

- cele mai noi apariţii editoriale, ieşite în ultimele zile de sub tipar;

- numeroase concursuri cu premii în cărţi, adresate vizitatorilor târgului, reduceri şi oferte speciale, care vor transforma binecunoscutul simbol al oraşului, Piaţa Sfatului, într-o destinaţie de neratat pentru pasionaţii de lectură.

Pentru amatorii de evenimente online, dar şi pentru aceia care nu vor putea ajunge în această săptămână la Braşov, website-ul www.gaudeamus.ro va aduce un strop din atmosfera inegalabilă a Târgului de Carte Gaudeamus prin intermediul standurilor virtuale ale tuturor participanţilor, pe care le va găzdui în intervalul 5 – 9 iulie.

Eveniment organizat de Radio România, cofinanţat de Primăria Municipiului Braşov.

Parteneri şi sponsori:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, Arteo Mobili, H2On, Print Expert

Persoană de contact: Connie Chifor (cornelia.chifor@radioromania.ro, 0745 109 649)