Doliu în cultura prahoveană şi din România. Un cunoscut regizor şi bariton ploieştean a decedat
Doliu în cultura prahoveană şi din România. Cunoscutul regizor şi bariton Daniel Eufrosin, a încetat din viaţă, la vârsta de 72 ani.
Daniel Eufrosin s-a născut în Ploieşti, a fost solist vocal, director artistic şi general adjunct al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” în perioada 1994-2014.
Condoleanţe din parte instituţiilor culturale :
“Suntem profund îndureraţi de trecerea în nefiinţă a baritonului Daniel Eufrosin, solist vocal al Teatrului de Operetă pentru mai bine de 30 de ani şi Director Artistic şi General Adjunct al Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” în perioada 1994-2014” -Colectivul Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.
„A jucat pe toate scenele pe care teatrul bucureştean le-a onorat prin spectacolele prezentate şi a întruchipat nenumărate personaje iubite de public. A coordonat mulţi ani, în funcţia de director artistic, activitatea impresionantă a unicului teatru de operetă din România. Astăzi ne luăm bun rămas de la Daniel Eufrosin, cu tristeţe, nostalgie şi neputinţa de a da timpul înapoi. Dumnezeu să îţi odihnească sufletul în Pace, Daniel !”” -Daniela Vlădescu, managerul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski.
Condoleanţe şi din partea unui fost coleg de la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploieşti.
” Am avut privilegiul să-l aud pe Daniel Eufrosin “umplând” culoarele liceului cu vocalizele pe care le practica în pauzele orelor de clasă, prin anii 1969-70 !
 Îl auzeam din curtea şcolii, de parcă eram lângă el...
Daniel Eufrosin, promoţie 1970, va urma cu succes o carieră muzicală, va fi solist al Teatrului de Operetă din Bucureşti şi Director al acestuia.
Era vecinul meu, locuia pe Vlahuţă, chiar în dreptul intrării la peluză a doua a stadionului.
Dacă am omis ceva din cariera lui artistică, rog să fiu iertat, nu am abilităţi în studiul mapelor profesionale...
Dumnezeu să-l odihnească !” -Dan Costineanu.
 
Mestrul Daniel Eufrosin va fi înhumat în oraşul natal, Ploieşti.
 
www.infoploieşticity.ro transmite CONDOLEANŢE FAMILIE.
Dumnezeu să-l odihnească-n pace !