Într-o lume a cărţilor pentru copii în care figura maternă pare să ocupe un rol dominant, Editura Frontiera alege să onoreze şi figura tatălui prin lansarea albumului ilustrat "Vine tata, cu paşii lui de uriaş", semnat de Nadine Brun-Cosme, o îndrăgită autoare franceză de cărţi pentru copii, distinsă cu numeroase premii. Cartea abordează tema relaţiei copil-tată şi explorează emoţiile şi fricile pe care copiii mici le pot avea atunci când încep să se separe de părinţi, în special atunci când merg la grădiniţă pentru prima dată.
Autoarea a reuşit să surprindă esenţa acestei relaţii complexe prin intermediul unui limbaj simplu şi amuzant, care creează apropiere prin referinţele simpatice şi familiare la lumea concretă a copilului. Cartea a fost declarată de The Guardian "cea mai şic carte pentru copii a anului" şi s-a bucurat de o primire entuziastă din partea publicului şi a criticilor.
Albumul ilustrat este recomandat pentru copiii cu vârste între 3 şi 6 ani şi este disponibil la preţul de 39 de lei în marile lanţuri de librării şi pe site-ul editurii Frontiera.
“Universul copiilor mici este dominat, în general, de mamă şi de cărţile despre ea.
Poveştile despre tata sunt mai puţin numeroase, deşi el este o figură centrală, alături de mamă, în copilăria timpurie. Ne bucurăm să onorăm taţii prin această carte caldă şi reconfortantă, cu ilustraţii retro intens colorate, care inspiră siguranţă şi iubire celor mici.” - Ileana Achim, director editorial al Editurii Frontiera.
Cartea a apărut cu sprijinul Institutului Francez, care a susţinut constant Editura Frontiera pentru publicarea unor autori importanţi din literatura franceză pentru copii: Mario Ramos, Gerda Muller, Philippe Fix, Gabrielle Vincent.
Pe lângă albumul ilustrat "Vine tata, cu paşii lui de uriaş", Editura Frontiera are în portofoliu şi alte cărţi în care taţii ocupă un rol important în poveştile pentru copii.
Printre acestea se numără "Povestea cu lupul" de William McCleery, un roman amuzant în care tatăl citeşte seară de seară o poveste fără sfârşit, şi "Haiku siberian" de Jurja Vile, un roman grafic de tip jurnal care explorează relaţia specială dintre copil şi tată în condiţiile în care acesta este deportat în Siberia.