Zi de sărbătoare la Colegiul National ,, Jean Monnet”  Ploiesti

 In data de 30 ianuarie 2018 s-au aniversat 166 de ani de la naştereamarelui dramaturg I. L. Caragiale, concetăţean si contemporan.

     Catedra de limba si literatura română a Colegiului National ,, Jean Monnet „ a organizat următoareleactivităţi :

 

1.      Proiectul ,, Aproape de Caragiale" , realizat in parteneriat cu Casa de Cultura Ion Luca Caragiale in cadrul căruia au fost organizate momente de lectură , jocuri de rol, prezentări ale vieţii si operei lui Caragiale, la clasele de gimnaziu si liceu .

2.      Activitate in colaborare cu biblioteca scolii; in scopul dezvoltării gustului pentru lectura, dar si a comentării schiţei ,, Lanţul slăbiciunilor” de I. L. Caragiale , de către profesorii Ioana Dumitrescu ,cu elevii claseia V a- E si Raluca Faur cu elevii clasei a V a – A

3.      Activitate la Casa Memoriala I. L . Caragiale in parteneriat cu acest muzeu, cu tema ,, Caragiale si Junimea” , profesor coordonator Ioana Dumitrescu împreuna cu elevii clasei a IX a- P1

4.      Parada costumelor cu personaje din opera lui Caragiale  , profesor coordonator Raluca Faur

5.      Dramatizarea unui fragment din comedia ,, O noapte furtunoasă” de către trupa de teatru a Colegiului National ,, Jean Monnet” ,   ,,Anima” , îndrumată de profesor Raluca Faur.

6.      Expoziţie de desen si pictură cu aspecte din opera lui Caragiale ,realizată de elevii îndrumaţi de domnul Adet Tiberius. 

                                                                                                                                                                                                                                                              DELIA POPA 

foto cu caracter informativ