Stagiunea „Prologul festivalului” 2022–2023.GALA LAUREAŢILOR – CONCURSURILE ONLINE.Recital 6

Festivalul de Arte / Festival 4 Arts „Dan Iordăchescu” împreună cu Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina vă invită la Gala Laureaţilor – Concursurile Online, în cadrul stagiunii „Prologul festivalului” 2022-2023, sâmbătă, 25 februarie 2023, ora 13:30, în sala mică a prestigioasei instituţii câmpinene. Este un recital plin de bucurie şi vioiciune, celebrând venirea Primăverii.

Subliniem, cu această ocazie, îmbogăţirea echipei de conducere a festivalului cu prezenţa celebrei soprane Irina Iordăchescu, care ne-a onorat cu acceptarea rolului de Director Artistic. De asemenea, vom mulţumi public familiei Maestrului Dan Iordăchescu, unul dintre cei mai renumiţi baritoni ai lumii, pentru acordul de a dedica eforturile noastre culturale şi artistice memoriei personalităţii domniei sale, marcantă în muzică, dar şi în toate celelalte 3 arte pe care le omagiem. Astfel, începând cu luna curentă, numele sub care se desfăşoară evenimentele noastre este Festivalul de Arte / Festival 4 Arts ”Dan Iordăchescu”.

 Tot cu această dată lansăm înscrierile la Masterclasses 2023, Ediţia a 6-a, cursurile de vară ale festivalului, în care renumiţi maeştri vor dărui cursanţilor din experienţa şi măiestria lor. Avem onoarea şi bucuria să oferim, în acest an, inclusiv Masterclass Contrabas – Maestrul Cătălin Rotaru, renumit pe plan mondial, profesor la Facultatea de Muzică de la Universitatea de Stat din Arizona, SUA. Acompaniamentul la pian şi unul dintre cursurile de măiestrie la pian vor fi oferite de Wan Ting Yu originară din Taiwan, corepetitoare la Facultatea de Muzică de la Universitatea de Stat din Arizona, SUA, desăvârşită muziciană cu o dublă specializare – pian şi contrabas. Detalii despre Masterclasses 2023 la https://festivaluldearte.com/2023/02/20/masterclasses-2023/.

În atmosfera de sărbătoare şi bucurie, tinerii elevi ai domnului Prof. Dănuţ Andrei, provenind din Câmpina, Comarnic, Breaza şi alte localităţi din vecinătate, vor fi într-un dialog muzical cu tineri din Buftea, elevi ai doamnei Prof. Mărioara Marcu, care studiază muzica la Centrul Cultural Buftea, respectiv la Clubul de Muzică Buftea.

Premieră absolută la evenimentele noastre, vom asculta sunetul deosebit al cornului, ne vom bucura de duete la pian, de voci cristaline, de solişti pianişti şi chitarişti. Corul Lira, al Liceelor Forestier şi Energetic din Câmpina, dirijor Prof. Dănuţ Andrei, ne va încânta din nou cu lucrări corale celebre.

Acest dialog muzical se desfăşoară între laureaţi ai Concursurilor Internaţionale Online ale Festivalului de Arte „Dan Iordăchescu” finalizate în anul curent.

În decursul evenimentelor organizate de Festivalul de Arte, am beneficiat de sprijin financiar oferit de firma Lemet Câmpina. Pentru aceasta îi mulţumim!

Aşadar, bucură-te de reînvierea naturii, printr-o după-amiază plină de muzică frumoasă, interpretată de tineri cu inima însorită, la cel de-al 6-le recital al stagiunii, în sala mică a Casei de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, începând cu ora 13:30, sâmbătă, 25 februarie 2023.

Intrarea este liberă.

Detalii şi rezervări de locuri: