Concursul de creaţie şi cultură generală „Brâncuşi – aproape de infinit” (editia a 3 a )

Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti va organiza luni, 19 februarie 2018, cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la naşterea marelui sculptor român Constantin Brâncuşi, a III-a ediţie a Concursului de creaţie şi cultură generală „Brâncuşi – aproape de infinit”. Evenimentul va avea loc la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Ploieşti, la clasa a VII-a B,  începând cu ora 11.00. Concursul este organizat pe două secţiuni: creaţie şi cultură generală.

-         La Secţiunea Creaţie, elevii participă cu o lucrare grafică inspirată din opera lui Brâncuşi. Cele mai bune trei lucrări vor fi publicate în revista „Atitudini”, editată de Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti.

  -   La Secţiunea Cultură generală, elevii se vor împărţi în echipe de câte cinci membri şi vor primi chestionare cu întrebări referitoare la viaţa şi opera lui Constantin Brâncuşi. Echipa care va obţine punctajul maxim va fi desemnată câştigătoare.

        Juriul va fi format din domnul Valter Paraschivescu, artist plastic, care va susţine şi o prelegere despre sculptura modernă românească şi reprezentanţi ai Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, iar premiile vor consta în cărţi şi materiale de artă plastică.

        Ziua „Brâncuşi” a fost celebrată pentru prima dată ca sărbătoare naţională pe 19 februarie 2016, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi.

foto cu caracter ilustrativ .