Filarmonica “Paul Constantinescu” vă invită joi, 15 februarie, de la ora 19:00, la un nou Concert Simfonic ce va avea loc în sala “Ion Baciu”.

"Prin artă, spre bine!" Continuăm să vă dăruim, prin concertele noastre, bucuria şi liniştea pe care doar arta le poate reda. Iar concertul pe care l-am programat pentru joi, 15 februaie, este un alt exemplu de talent îmbinat cu valoroase pagini ale literaturii muzicale.

Vom avea, din nou, invitaţi de seamă: maestrul Walter Hilgers, dirijor şi director artistic onorific al instituţiei noastre de cultură şi Emil Vişenescu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi clarinetişti români, iar concertul reprezintă un periplu prin mai multe stiluri şi şcoli muzicale.

Pornim cu Uvertura „Coriolan”, lucrare scrisă de Ludwig van Beethoven în stilul clasic de maturitate. Continuăm cu „Concertino” în Mi bemol major pentru clarinet şi orchestră, semnat de Carl Maria von Weber, creatorul operei romantice germane, pentru a merge, mai apoi, până la impresionismul lui Claude Debussy prin Rapsodia 1 pentru clarinet şi orchestră. La final ne întoarcem la romantismul târziu al lui Anton Bruckner cu emblematica Simfonie nr. 0 în re minor, cea care, după ce a fost scrisă a fost declarată nulă de însuşi compozitorul, dar care s-a dovedit a fi o partitură superbă.

Suntem onoraţi să includem şi acest concert în Proiectul "România 100 - Sărbătorim împreună" iniţiat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, mai cu seamă că vorbim despre un eveniment realizat cu amabilul sprijin al Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti.

Concertul va începe, ca de obicei, la ora 19:00, iar biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.eu, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenţia Teatrală, la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 10 lei - elev şi student.