Concert simfonic  - Festivalul Zilele Filarmonicii 65

Doi artişti de geniu - Răzvan şi Andreea Stoica, o vioară Stradivarius din 1729 şi o orchestră simfonică extraordinară! Acesta este tabloul cu care vă aşteptăm joi, 8 februarie, de la ora 19:00, la concertul simfonic de la Filarmonica “Paul Constantinescu”. Inclus în Festivalul "Zilele Filarmonicii 65", evenimentul face parte din Proiectul „România 100 - Sărbătorim împreună”, iniţiat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Concertul nr. 4 în Re major pentru vioară şi orchestră, K.V. 218 de Wolfgang Amadeus Mozart, Rondo în Do major pentru vioară şi orchestră de coarde, K.V. 373 - Wolfgang Amadeus Mozart Fritz Kreisler şi Dublul concert în re minor pentru vioară, pian şi orchestră de coarde, M.W.V O 4 de Felix Mendelssohn constituie programul pe care-l veţi putea asculta în concertul de joi.

Cunoscut în întreaga lume pentru talentul şi virtuozitatea interpretativă, Răzvan Stoica, violonist român stabilit în Olanda, este unul dintre puţinii artişti privilegiaţi să cânte pe o vioară Stradivarius. Datând din 1729 şi supranumită "The Queen", vioara a aparţinut, în trecut, chiar lui Nicolo Paganini şi i-a fost acordată celebrului violonist Răzvan Stoica după ce a câştigat, în urmă cu 10 ani, concursul Strad Prize. Singurul român laureat cu premiul NEW TALENT- Bratislava şi desemnat “Cel mai bun violonist din Europa cu vârsta sub 28 de ani”, Razvan Stoica a înfiinţat în Olanda Camerata Stradivarius, o orchestră de cameră ai carei artişti cântă exclusiv pe intrumente Stradivarius şi cu care are nenumărate concerte în întreaga lume. Acurateţea, tehinica desăvârşită şi sunetul aparte fac din Răzvan Stoica unul dintre cei mai buni violonişti ai generaţiei sale. În concertul de joi, 8 februarie, Răzvan va fi atât violonist cât şi dirijor, el conducând orchestra noastră simfonică.

Andreea Stoica, sora lui Răzvan Stoica, este o pianistă cu o carieră solistică importantă, colaborând, de-a lungul timpului, cu numeroase orchestre din Europa, Asia sau SUA. Născută în România şi considerată un “copil minune”, Andreea şi-a făcut debutul cu orchestra la 12 ani, iar din 1996 cântă alături de fratele ei în “DUO Stoica” şi în Camerata Stradivarius. Legătura dintre cei doi este extrem de vizibilă pe scenă, talentul şi emoţia lor contopindu-se într-un act artistic unic pe care doar conexiunea unor fraţi îl poate reda.

Biletele pentru concertul de joi, 8 februarie, sunt disponibile atât online pe www.filarmonicaploiesti.ro cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenţia Teatrală, la preţuri de 30 de lei - întreg, 20 lei - pensionar şi 15 lei - elev şi student.