Concert Simfonic deosebit la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti

          Seria evenimentelor din Stagiunea Aniversară 65 continuă la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti joi, 1 februarie 2018, de la ora 19:00, cu un nou Concert Simfonic deosebit ce va avea în prim plan un instrument muzical special cu un sunet aparte - vibrafonul. Dirijorul Tiberiu Soare va reveni la Ploieşti pentru a conduce orchestra noastră simfonică, iar solistul percuţionist Alexandru Anastasiu va interpreta propriul concert pentru vibrafon şi orchestră, intitulat “Rhythm of the Day”. În partea a doua a serii publicul va putea asculta Simfonia a V-a în re minor, op. 47 de Dmitri Şostakovici.

Unul dintre cei mai mari vibrafonişti ai ţării şi primul care a interpretat un concert de vibrafon pe o scenă din România, Alexandru Anastasiu este ploieştean. În anul 2012 a organizat primul festival de vibrafon din lume cu sprijinul Radiodifuziunii Române, iar din 2013 prestigioasa firmă din Statele Unite, Mike Balter, creează un model de baghete ce poartă semnătura Alexandru Anastasiu. A colaborat cu cele mai valoroase orchestre simfonice ale ţării, a susţinut nenumărate concerte pe prestigioase scene ale lumii şi a obţinut numeroase premii participând la importante Festivaluri din România şi de peste hotare. În acelaşi timp este şi compozitor, pasiunea pentru vibrafon făcându-l să-şi lase semnătura în literatura muzicală dedicată acestui instrument. Astfel, joi va interpreta alături de orchestra noastră simfonică, în primă audiţie absolută, Concertul “Rhythm of the Day”, compoziţie proprie. Este cel de-al doilea concert pentru vibrafon şi orchestră compus de Alexandru Anastasiu şi se remarcă prin temele muzicale expuse şi prin înlănţuirile armonice originale. Concertul are patru părţi: 1.Morning rush 2. Lazy Afternoon 3. Dusk şi 4.Midnight Vibes şi întreaga lucrare este o explozie de ritm şi energie.

Cu o viziune dirijorală complexă, Tiberiu Soare, cel de-al doilea invitat al concertului de joi, 1 februarie, este un cunoscut promotor al muzicii contemporane dirijând cu măiestrie în egală măsură atât spectacole de operă cât şi concerte simfonice. Aprecierea unanimă a criticilor de specialitate precum şi nenumăratele premii şi distincţii obţinute, cum ar fi „Ordinul Coroana României în Grad de Cavaler” oferit de Casa Regală a României, îi conferă lui Tiberiu Soare binemeritatul statut de muzician autentic.

Biletele pentru concertul de joi, 1 februarie, sunt disponibile atât online pe www.filarmonicaploiesti.ro cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenţia Teatrală, la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 10 lei - elev şi student.