Recital Mozart .Cezar Ouatu şi Ioana Maria Lupaşcu la Filarmonica Ploiesti

Un Recital Extraordinar MOZART va avea loc marţi, 30 ianuarie 2018, de la ora 19:00, la Filarmonica “Paul Constantinescu”, ce-i va avea ca protagonişti pe doi dintre soliştii Filarmonicii ploieştene, personalitaţi artistice desăvârşite, contratenorul Cezar Ouatu şi pianista Ioana Maria Lupaşcu.

Unul dintre cei mai importanţi contratenori ai momentului, Cezar Ouatu se bucură de o mare notorietate după participarea, în 2013, la Concursul Internaţional Eurovision, unde a reprezentat România cu piesa „It’s My Life”, o lucrare scrisă în stilul pop-opera. Cu un timbru vocal iesit din comun şi o muzicalitate deosebită, Cezar a avut o carieră de operă remarcabilă, absolvind Conservatorul “Giuseppe Verdi” din Milano, Italia fiind ţara unde şi-a făcut debutul ca şi cântăreţ de operă. A cântat alături de Angela Gheorghiu şi Andrea Bocelli, iar naturaleţea şi charisma i-au deschis şi alte drumuri, participând la nenumărate show-uri TV. În prezent este amfitrionul semifinalelor şi finalei naţionale Eurovision 2018 transmise în direct de TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+.

Ioana Maria Lupaşcu, pianistă de renume internaţional, a câştigat numeroase concursuri şi competiţii, dar cariera solistică a atras-o mai mult, fiind prezentă pe scene din Italia, Elveţia, Croaţia, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania şi Germania. De la reîntoarcerea în România a cântat cu cea mai mare parte a orchestrelor filarmonice naţionale sub bagheta unor reputaţi maeştri. Vorbind, din nou, de o muzicalitate ieşită din comun,  o tehnică desăvârşită şi o sensibilitate cum rar întâlneşti la un pianist, nu e de mirare că Ioana face parte din importante proiecte în România, dintre care amintim “Oedipe pe înţelesul tuturor” sau “Pianul cu Poeme” unde face echipă cu talentata actriţă Daniela Nane. Artistă cu nenumărate valenţe, Ioana Maria Lupaşcu este şi scriitoare, realizând un volum autobiografic de succes, iar în prezent este solist-concertist la Filarmonica “Paul Constantinescu”.

Programul serii de marţi, 30 ianuarie, se constituie din lucrări ce aparţin geniului W. A. Mozart, atât pentru voce cât şi pentru pian. Astfel, talentatul contratenor Cezar Ouatu va interpreta, cu o tehnică şi o versatilitate deosebită a vocii, ariile  “Cara, lontano “ din opera Ascanio in Alba,  “Va, l’error mio la palesa” din opera Mitridate, “Venga pur minacci e frema” din opera Mitridate precum celebrele “Voi che sapete” şi “Non so piu cosa son” din opera Le nozze di Figaro, acompaniat cu virtuozitate de Ioana Maria Lupaşcu. Sensibilitatea lui Cezar şi a Ioanei dar şi frazarea perfect realizată vor fi puse în valoare şi prin liedurile “Dans un bois solitaire”, “Abendempfindung”, “An Chloe” şi “Das Veilchen”. Alte trei lucrări, de această dată pentru pian, „Fantezia” în re minor, „Fantezia” în do minor şi “Rondo” kv 510, completează tabloul “Mozart” al recitalului.

Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenţia Teatrală, la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 10 lei - elev şi student.