Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti va participa la Festivalul Naţional de Poezie “Ocrotiţi de Eminescu”

Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti va participa, în perioada 25-28 ianuarie 2018, la Blaj, la Festivalul Naţional de Poezie “Ocrotiţi de Eminescu”, ediţia a XVIII-a. Concursul “Ocrotiţi de Eminescu“ este organizat de către Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura şi Cultura Poporului Român Astra, Despărţământul “Timotei Cipariu” Blaj.        

Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti va fi reprezentată la ambele secţiuni ale concursului. La secţiunea de creaţie literară – poezie, s-au înscris patru concurenţi, ale căror lucrări au fost trimise de către instituţia noastră organizatorilor de la Blaj. La secţiunea de recitare din lirica eminesciană, care se va desfăşura pe 27 ianuarie 2018, Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” va participa cu cinci concurenţi. Aceştia sunt liceenii care au obţinut premii la Concursul judeţean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume”, organizat de către Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” în data de 15 ianuarie 2018: Păuna Rareş Andrei, de la C.N. MILITAR “D. CANTEMIR”, Breaza, Trăsnea Mihai-Răzvan, de la C.N. “I.L. Caragiale” Ploieşti, Vintilă Virginia- Georgiana, de la C.N. “Nichita Stănescu” Ploieşti, Stoica Elena-Patricia, de la C.N. “I.L. Caragiale” Ploieşti, Zett Ana, de la C.N. “Mihai Viteazul”, Ploieşti.

În seara de 25 ianuarie, elevii ploieşteni participanţi la secţiunea de recitare lirică vor pune în scenă, la Biblioteca municipală “Şcoala ardeleană” din  Blaj, o schiţă de Ion Luca Caragiale. Anul acesta, anul Centenarului Marii Uniri, instituţia noastră va  organiza o excursie cu scop istoric şi cultural, pe “autostrada Marii Uniri”, poposind la Blaj şi la Alba Iulia, locuri unde elevii vor vizita obiective de interes naţional. Cu această ocazie, tinerii vor susţine recitaluri poetice şi momente de teatru. 

foto:bistriteanul.ro