Stagiunea Aniversară 65 continuă la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti cu un nou Concert Simfonic

Stagiunea Aniversară 65 continuă la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti cu un nou Concert Simfonic ce face parte din Festivalul “Zilele Filarmonicii 65”.

Joi, 25 ianuarie, de la ora 19:00 vă invităm la un adevărat regal simfonic cu invitaţi de seamă: dirijorul Jin Wang şi violonistul Gabriel Croitoru. Programul serii se constituie din patru lucrări: „Variaţiuni pe o temă de Haydn” - Johannes Brahms, „Simfonia Spaniolă” pentru vioară şi orchestră - Edouard Lalo, Concertul în re minor pentru două viori şi orchestră - Johann Sebastian Bach şi Uvertura fantezie „Romeo şi Julieta” - Piotr Ilici Ceaikovski.

Muzician complet şi unul dintre cei mai importanţi dirijori contemporani, Jin Wang, dirijor austriac de origine chineză, ne onorează din nou cu prezenţa pe scena sălii de concerte “Ion Baciu”. A studiat dirijatul de orchestră la Conservatorul din Beijing şi apoi la Academia de Muzică din Viena, a colaborat cu peste 90 de orchestre şi a dirjat peste 600 de concerte şi spectacole de operă.

Artist cu nenumărate valenţe, Jin Wang este şi compozitor, printre lucrările sale de succes numărându-se “Nokia Variations - A Travel through Music Styles”, pictează în ulei şi scrie cărţi (The Grammar of Playing Mozart).

Înainte de a lua bagheta în mână, Jin Wang a studiat vioara, singurul instrument acceptat de către forurile superioare ale Chinei în vremea tinereţii lui, iar în concertul de joi, 25 ianuarie, ne va încânta alături de unul dintre cei mai valoroşi violonişti ai României, Gabriel Croitoru, solist al Filarmonicii ploieştene, cu interpretarea celebrului “Dublu de Bach” - concertul pentru două viori şi orchestră în re minor.

Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenţia Teatrală, la preţuri de 30 de lei - întreg, 20 lei - pensionar şi 15 lei - elev şi student.