Conferinta de presa -  “Zaraza “vine la Teatrul “Toma Caragiu “Ploieşti (video)

Azi a avut loc, în foaierul Teatrului “ „Toma Caragiu” Ploieşti conferinţa de presă premergătoare spectacolului “Zara “, spectacol premiera a Secţiei Teatrul de Revista Majestic Ploieşti.

 La conferinţa de presă au participat Mihaela Rus (directorul instituţiei culturale), Miriam Dumitrescu (director artistic), Răzvan Mazilu (regizor şi scenograf) şi artiştii din noua producţie a teatrului ploieştean.

Vocea inconfundabilă a lui Nico.

Spre sfârşitul conferinţei de presă, îndrăgita artistă din Ploieşti, Nico (Nicoleta Matei) a cântat un mic fragment din romanţa “tangoul nopţii ‘, piesa care va face parte din spectacol.

Sold out la bilete.

Piesa “Zaraza” se va juca în datele de 20,21,22 ianuarie respectiv 2 şi 3 februarie.

Premiera oficială pe data de 2 februarie 2018.

Pe data de 2 februarie a.c., începând cu ora 18.30 va avea loc premiera oficială a spectacolului Zaraza, după spectacol fiind programată şi o lansare de carte.

Despre Răzvan Mazilu:

Răzvan Mazilu este un pionier al dansului contemporan în România, fiind un artist complex. Dansator, coregraf, regizor, Răzvan abordează o gamă largă de genuri artistice: de la dans la teatru, de la clasici la musical, de la cabaret la operă.

În peste 25 de ani de carieră, Răzvan Mazilu a fost foarte activ pe scenele din ţară şi din străinătate, în ultimii ani dedicându-se genului musical. Primul musical montat a fost Marlene la Teatrul Tehnis din Atena, Grecia, în 2005. Au urmat apoi The Full Monty la Teatrul Naţional din Timişoara, Cabaret şi Cartea Junglei la Teatrul German de Stat din Timişoara, West Side Story - Manifestul unei generaţii la Teatrul Odeon şi Mon Cabaret Noir la Teatrelli, în Bucureşti, Femei în pragul unei crize de nervi la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş, Fecioarele noastre grabnic ajutătoare la Teatrul Excelsior.

Încă de la începutul carierei, i-au fost acordate mai multe premii la nivel naţional şi internaţional, cele mai importante fiind Premiul UNITER, Medalia Ordinul Cultural în grad de Cavaler acordat de Preşedinţia României, Premiul Operei din Paris la Concursul Internaţional de dans de la Paris. În 2015, primeşte Premiul la categoria Teatru, acordat de Radio România Cultural, pentru valorizarea în dimensiune contemporană a musicalurilor Cabaret şi West Side Story. 

Despre spectacolul Zaraza:

Având ca pretext legenda nemuritoare a misterioasei Zaraza, spectacolul aduce în zilele noastre parfumul perioadei interbelice, în acordurile unor melodii de altădată, interpretate de Maria Tănase, Cristian Vasile, Zavaidoc sau Jean Moscopol.
„Zaraza e povestea de care avem nevoie, face parte organic din noi, din spiritul nostru, din visele romanilor, deci mi s-a părut cu atât mai important să o redăm spectatorilor, oraşului, acum - într-o epocă în care se iubeşte prea puţin, niciodată total, până la capăt.” (Răzvan Mazilu – regizor)
Zaraza – scenariul original: Daniel Chiriţă.

Un spectacol de Răzvan Mazilu.

Distribuţie: George Liviu Frâncu, Dana Vulc, Andrei Radu, Karl Baker, Ion Radu Burlan, Manuela Alionte Frâncu, Cosmin Sofron, Nico (Nicoleta Matei), Daniela Raduica, Marius Bălan, Romeo Zaharia, George Capanu, Robert Oprea, Mihaela Dutu, Rodica Alexandru, Petty Musa, Robert Anton şi Alexandru Vasilescu (copil).

Baletul Majestic: solişti Loredana Bădica, Răzvan Hanganu. Acompaniament pian: Ciprian Corniţa. Înregistrări în studio: Vasile Vasile (acordeon), Nicoleta Tudorache (ţambal), George Vasile (vioara), Valentin Pandelescu (contrabas).

Decor: Ioana Popescu. Producţie muzicală: Alexei Ţurcan. Light design: Alin Popa.

foto : Teatrul Toma Caragiu si Cristi Cimpeanu