Concursului judeţean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume”,editia a VI a

Primăria Municipiului Ploieşti şi Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti va marca şi în 2018, ca în fiecare an, ziua dedicată poetului Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale Române.

Luni, 15 ianuarie 2018, la Muzeul Judeţean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”, va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Concursului judeţean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume”. Competiţia este destinată liceenilor prahoveni, care trebuie să pregătească un text reprezentativ din creaţia eminesciană. În cadrul evenimentului vor susţine prelegeri despre opera poetului naţional şi despre Ziua Culturii Române prof. Mădălina Paula Stefan şi prof. Iulia Dragomir, care vor coordona şi un scurt moment poetic pregătit de elevi ai Colegiului Economic “Virgil Madgearu” Ploieşti.

Înscrierile la concurs se pot face până pe data de 14 ianuarie 2018, printr-o cerere trimisă la sediul instituţiei din Ploieşti, strada Eroilor nr. 1A, sau la adresa de e-mail gelunionescu@yahoo.com.

Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti continuă şi proiectul educaţional “Aproape de Eminescu”, care se va desfăşura, simultan, în şcolile din judeţ sau din ţară. Acesta se adresează în special elevilor, profesorilor de limba şi literatura română şi profesorilor din învăţământul primar, care doresc să marcheze astfel împlinirea a 168 de ani de la naşterea poetului  naţional. În data de 15 ianuarie 2018, în intervalul orar 9.00-12.00 (pentru cei care învaţă dimineaţa), respectiv 14.00-17.00 (pentru elevii care învaţă după-amiaza), vor fi  alocate 15 minute unor activităţi precum lecturarea a diverse tipuri de texte din opera eminesciană, recitarea unor poezii sau a unor fragmente din creaţia poetului român de geniu, studii de caz, dezbateri pe marginea operei lui Mihai Eminescu, organizarea şi prezentarea de expoziţii de desen şi/sau pictură inspirate din opera eminesciană, la nivelul clasei de elevi, anului de studiu. În 2017 proiectul a devenit internaţional, anunţându-şi participarea atât unităţi de învăţământ din ţară, cât şi de peste hotare.

foto:radioromaniacultural.ro