Teatrul ”Toma Caragiu” Ploiesti. Spectacole  in perioada 16-17 octombrie 2022
În această săptămână, la Teatrul „Toma Caragiu” puteţi viziona spectacole ce se adresează tuturor categoriilor de public: sâmbătă seară, o tânără aflată în căutarea unui soţ îi întâlneşte pe cei 6 pretendenţi ai săi, într-o comedie savuroasă ce vorbeşte despre căsătorie, maturitate şi alegeri; duminică seara, un spectacol emoţionant, aflat la graniţa dintre realitate şi fantezie, ne prilejuieşte întâlnirea cu unul dintre cele mai frumoase texte din dramaturgia secolului XX. Tot în seara de duminică va putea fi urmărit, în sala Teatrului de Animaţie, un spectacol ce abordează tematica educaţiei financiare, punând în lumină schimbările prin care trec 4 tineri ce întâmpină dificultăţi în a-şi începe viaţa de adult.
Duminică dimineaţa, în sala Teatrului de Animaţie, cei mici pot viziona o adaptare a binecunoscutei poveşti „Alice în ţara minunilor”.
Căsătoria - sâmbătă, 17 septembrie, ora 19.00, sala Teatrului „Toma Caragiu”. După îndelungi cugetări, Podkoliosin, un funcţionar burlac din Rusia ţaristă, decide că este timpul să se căsătorească şi angajează o peţitoare pentru a-i găsi o soţie pe măsura statutului şi a averii sale. Aceasta i-o propune pe Agafia Tihonovna, fiica unui negustor bogat, care îşi caută şi ea un soţ cu o poziţie socială de invidiat.Tânărul pretendent decide să o viziteze pe încântătoarea Agafia, dar descoperă cu uimire că nu este singurul dornic să o cucerească.
Menajeria de sticlă - duminică, 18 septembrie, ora 19.00, sala Teatrului „Toma Caragiu”. Adesea numită o piesă de memorie, „Menajeria de sticlă”, una dintre cele mai jucate piese ale celebrului dramaturg american Tennessee Williams, redă atmosfera Americii anilor '30, marcată de îndoieli, tensiuni şi de Marea Criză economică.
Alice în ţara minunilor - duminică, 18 septembrie, ora 11.00, sala Teatrului de Animaţie. Spectacolul este o adaptare a celebrei poveşti „Alice în ţara minunilor”, de Lewis Carroll, într-o viziune artistică aparţinând companiei Teatrul Copilăriei Buzău.
Deposit - duminică, 18 septembrie, ora 19.00, sala Teatrului de Animaţie.
Două cupluri se mută într-o garsonieră ca să economisească banii necesari pentru cumpărarea propriei locuinţe. Toţi patru ştiu că Londra e un oraş scump şi nu oricine reuşeşte aici. Pentru a demonstra contrariul, sunt dispuşi ca, timp de un an, să îşi compromită viaţa intimă şi confortul. În final, vor trebui să aleagă ce va fi sacrificat: visul de a avea propria casă sau prietenia de 10 ani dintre ei. Spectacolul este o producţie a Asociaţiei Acting Up Bucureşti.
Vă aşteptăm la teatru! Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia de Bilete a Teatrului, tel. 0244 522 774, sau on-line, de pe site-ul www.teatruploiesti.ro, secţiunea Program spectacole.