Berti Barbera deschide, alături de Nicu Patoi, cea de-a cincea ediţie a Jazz on the Rooftop
 
Actor, cântăreţ, compozitor şi prezentator de televiziune Berti Barbera deschide, alături de Nicu Patoi, cea de-a cincea ediţie a Jazz on the Rooftop, festivalul de jazz si blues programat să aibă loc între 26 şi 28 august 2022 pe terasa clădirii de sticlă în care funcţionează Primăria Ploieşti (fostul sediu al OMV Petrom). Proiectul propus pentru vineri, 26 august (ora 19.00) este Blue Drops, ”cel mai bun produs de blues acustic apărut până acum în România”.
Abonamentele - 160 lei/3 zile şi biletele, în valoare de 70 lei (întreg), 50 lei (pensionari) şi 30 lei (elevi/studenţi) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii şi online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/.../jazz-on-the-rooftop.../
Concertele vor fi transmise integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziţionate de aici: https://virtualconcerthall.ro/.../bilet-virtual.../
 
Detalii şi rezervări: +40 726 203 744.
 
”Mai multe instrumente, stiluri şi stări, doar doi artişti, o singură lume, aceea a sunetelor sincere şi bine articulate. O delectare pentru orice iubitor de specialităţi muzicale, o bucurie pentru oricine primeşte divertismentul de calitate şi arta muzicală cu deschidere. O performaţă la nivel mondial”.
 
Berti Barbera s-a născut la Bucureşti, a copilărit o vreme la Rădăuţi, apoi la Suceava, unde a absolvit liceul Petru Rareş. A fost pasionat de muzică încă din copilărie, când a luat primele studii muzicale la Casa Pionierilor.
În timpul liceului, a înfiinţat prima sa trupă, cu numele Boltz.
În anul 1990 a plecat la Bucuresti pentru a urma cursurile Academiei de Arte, Facultatea de Actorie, pe care a absolvit-o în 1995. Încă din facultate, a participat la numeroase proiecte muzicale şi teatrale. Între anii 2003 şi 2008, a devenit foarte cunoscut ca prezentatorul emisiunii "Taverna" de la TVR, împreună cu Iulian Vrabete, membru al trupei Holograf. Această emisiune a avut ca scop promovarea muzicii de calitate şi a muzicienilor de valoare, dar mai puţin cunoscuţi. A mai prezentat emisiunea “Nopţi Albe de lângă Biserica Neagră”, în cadrul festivalului “Cerbul de Aur” din 1997.
A fost realizator al emisiunii “Oglinda Sunetului”, difuzată pe programul Radio România Tineret. “Jazzy Hour” de la Radio România Muzical fără prea mari pretenţii, fără emfază inutilă, este emisiunea în care jazz-ul stufos şi pretenţios se transformă într-un prieten agreabil şi folositor. Din 2017, realizează şi prezintă emisiunea Blues Drop la postul Rock FM.
A fost solist vocal al grupului Voltaj ’88 în perioada 1994 – 1997. A participat ca invitat pe albumele şi în spectacolele formaţiilor Timpuri Noi, Taxi, Cargo, Proconsul, Talisman, Phoenix, precum şi ale soliştilor Silvia Dumitrescu, Cătălin Târcolea, Ilie Stepan , Ştefan Bănică Jr., Analia Selis etc. Din 1996, devine solist vocal şi fondator al grupului Blue’s Convention, alături de Florin Ochescu.
A mai avut colaborări alături de Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Garbis Dedeian, Decebal Bădilă, Marius Popp, Ion Baciu Jr., Nightlosers, Corneliu Stroe, Sorin Romanescu, Black Cat, Quo Vadis, Big Mamou precum şi întâlniri tip “jam session” cu Larry Coryell şi The Bluesbreakers. A realizat ilustraţia muzicală la spectacolul “Eu dacă vreau să fluier, fluier”, în regia lui Sorin Misiriantu.
Este membru UNITER din 2001 
 
Sursa:Filarmonica ”Paul Constantinescu”  Ploiesti