LAURA BRETAN – CONCERT SPECIAL la FILARMONICA ”PAUL CONSTANTINESCU”
LAURA BRETAN – CONCERT SPECIAL la FILARMONICA ”PAUL CONSTANTINESCU” din Ploieşti, pe 12 iulie 2022, ora 19.00
 
Laura Bretan vă invită la un concert inedit, voce – pian, la Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploieşti. Artista va fi acompaniată de Giora Linenberg din Israel, pianist (colaborator al Larei Fabian si a lui Andrea Bocelli), dirijor al Orchestrei Filarmonice din Tel Aviv şi producător, între altele, al albumului “World I See” – albumul de debut al Laurei, încununat cu Discul de Aur, acordat de Universal Music Group.
 
Recitalul va include arii din opere, piese celebre crossover, dar şi compoziţii proprii ale Laurei Bretan.
 
Biletele se găsesc la casa de bilete Filarmonicii şi online AICI:
 
Laura Bretan este o cântăreaţă americană de origine română remarcată pe plan naţional şi internaţional datorită vocii sale şi a puterii de transmisie artistică.
 
Laura a urcat pe scene din multe ţări precum Statele Unite, Italia, Spania, Canada, Anglia, Emiratele Arabe Unite, Vatican, iar în România pe scenele de la Sala Palatului, Ateneul Român, Opera din Cluj, Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi etc. Performanţele sale live au devenit virale, fiind urmărite de zeci de milioane de oameni de pe tot globul. Tânăra artistă, la doar 13 ani, a fost invitată şi intervievată la posturi importante de televiziune şi a fost prezentată în articole din publicaţii celebre, precum revista People, după extraordinara performanţă de a ajunge în finala show-ului de televiziune ”America’s Got Talent”. În acelaşi an, în 2016, Laura a câştigat şi ”Românii au talent”.
 
Laura a cântat împreună cu Matteo Bocelli, fiul lui Andrea Bocelli, cu Victor Micallef, membru al celebrului grup canadian "The Tenors", cu Steven Tyler (solistul vocal al formaţiei Aerosmith), dar şi cu Toto Cutugno, Ricchi e Poveri şi cel mai recent în duet cu Michael Bolton, cu Il Volo şi cu marele tenor José Carreras.
Laura Bretan a apărut în filmul “Aria pentru Albrights” unde a jucat rolul principal al Annei. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Louisiana 2017.
 
În februarie 2019, Laura Bretan a fost finalistă la Selecţia Naţională a concursului Eurovision, cu melodia Dear Father, pe muzica realizată de Mihai Alexandru şi versurile Alexei Niculae. Rezultatele finale au pus-o pe mezina concursului de atunci, la doar 16 ani, pe poziţia a doua, având cel mai mare punctaj primit din partea românilor la televot (de 10 ori mai multe voturi decât câştigatoarea finalei).
 
Pe lângă muzică, Laura îşi dedică o parte din timp activităţilor de binefacere, fiind ambasador al Star of Hope International, organizaţie de ajutorare a copiilor săraci, orfani sau cu dizabilităţi. În prezent, fundaţia ajută peste 44.000 de copii din întreaga lume.
 
Laura Bretan este şi câştigătoarea a numeroase premii internaţionale "Vocea unui înger", acordat de Fundaţia Safe Haven, premiul "Excellence Award" la Roma, de la organizaţia Pro Patria, 2016, Premiul internaţional "Giuseppe Sciacca" la Vatican, în 2018, premiul "Noi susţinem excelenţa!" de la organizaţia Occidentul Românesc din Spania etc., iar în 2019 a primit distincţia de cetăţean de onoare al comunei Vama din Satu Mare.
 
În 2020, Laura Bretan a lansat albumul ”World I See”, o producţie internaţională, coordonată de Giora Linenberg, album distins cu ”Discul de Aur”, acordat de către Universal Music Group.