Albinele şi Marea întrebare,  noutăţi de la Editura Frontiera

Editura Frontiera anunţă două noi cărţi: “Albinele”, ilustrată de marele caricaturist polonez, Piotr Socha, cu texte scrise de Wojciech Grajkowski şi “Marea întrebare”, de Wolf Erlbruch, unul dintre cei mai mari ilustratori şi autori de cărţi pentru copii din Germania.

 Albinele” este o enciclopedie excepţională, cu dimensiuni gigant, ce conţine informaţii uimitoare despre micile muncitoare. A fost publicată în 30 de limbi şi a câştigat numeroase premii, dintre care amintim Premiul German pentru Literatură de Tineret pentru cea mai bună carte de nonficţiune (2017). În această carte descoperim obiceiurile albinelor, cum arată stupul, câte tipuri de miere există, dar şi informaţii fascinante despre felul în care albinele au marcat istoria şi cultura lumii. 

Marea întrebare” inventariază răspunsuri inedite la întrebarea “De ce am venit pe lume?”. Autorul Wolf Erlbruch nu oferă un răspuns, ci, în cuvinte puţine şi ilustraţii excepţionale, îi lasă pe cei din jur să vorbească: bunica, fratele, pilotul, brutarul şi mulţi alţii. Fiecare dintre ei are un răspuns diferit. Ca să înveţi răbdarea, de-asta ai venit pe lume, răspunde grădinarul. Ca să îmbrăţişezi norii, crede pilotul. Ca să ai încredere, şopteşte orbul. “Marea întrebare” a fost distinsă cu premiul Bologna Ragazzi în 2004.

Despre autori

Piotr Socha a absolvit Academia de Arte Frumoase şi Design din Varşovia. Este grafic designer, ilustrator de carte şi totodată unul dintre cei mai cunoscuţi caricaturişti polonezi. A crescut printre albine, fiind fiu de apicultor. Wojciech Grajkowski este doctor în biologie, autor de manuale şcolare şi trainer de ateliere ştiinţifice pentru elevi şi profesori.

Wolf Erlbruch este unul dintre cei mai mari ilustratori şi autori de cărţi pentru copii din Germania.

Este, totodată, o figură marcantă în istoria cărţii pentru copii. Cariera sa de ilustrator inovator a fost distinsă cu prestigioasele premii Hans Christian Andersen pentru ilustraţie (2006) şi Astrid Lindgren Memorial pentru întreaga operă (2017).


Sursa:Comunicat Editura Frontiera