Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova a organizat o expoziţie cu obiecte artizanale cu specific tradiţional
În data de 26 august 2021, Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova a organizat o expoziţie cu obiecte artizanale cu specific tradiţional, confecţionate de persoanele private de libertate. De asemenea, au fost organizate şi 4 ateliere de creaţie, unde deţinutele participante au prezentat tehnicile folosite pentru realizarea obiectelor artizanale şi au avut ocazia de a-şi prezenta povestea lor de viaţă.
 
Proiectul,  derulat în conformitate cu obiectivele Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, a vizat două componente, pe de o parte sensibilizarea comunităţii cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate şi prevenirea infracţionalităţii, prin valorificarea potenţialului educativ al experienţelor de viaţă ale persoanelor private de libertate, iar pe de altă parte facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.
 
La activitate au participat reprezentanţi ai penitenciarului, ai Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale colaboratoare, membrii ai comunităţii, precum şi 4 deţinutele clasificate în regim deschis.
 
Valorificarea experienţei persoanelor condamnate poate condiţiona asumarea şi învăţarea unor atitudini şi comportamente dezirabile social şi evitarea comportamentelor delincvente. De asemenea, interacţiunea directă cu persoanele private de libertate contribuie la o cunoaştere mai bună a mediului penitenciar de către societatea civilă şi înţelegerea fenomenului infracţionalităţii, în sensul prevenirii comportamentelor de acest gen.
 
Sursa: Comunicat  Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou