”Meşteşuguri şi artizanat alături de semeni”, expozitie realizata de detinutele de la Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou
 
    În data de 26 august 2021, Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova organizează o expoziţie cu obiecte artizanale cu specific tradiţional, confecţionate de persoanele private de libertate.
    De asemenea, vor fi amenajate şi ateliere de creaţie, unde deţinutele participante vor prezenta tehnicile folosite pentru realizarea obiectelor artizanale şi vor avea ocazia de a-şi prezenta povestea lor de viaţă.
    Activitatea se va derula în intervalul orar 10.00-13.00, în incinta Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, str. Toma Caragiu, nr.10, Ploieşti.
    Proiectul se înscrie în obiectivele Strategiei de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024 şi vizează sensibilizarea comunităţii cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate şi prevenirea infracţionalităţii.
 
Sursa:Comunicat Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou
 
Foto cu caracter ilustrativ/ www.ceccarbusinessmagazine.ro