Ultimul weekend în care mai poate fi vizitat Art Safari - ediţia 11

Sâmbătă, de Noaptea Muzeelor, iubitorii de artă sunt invitaţi la Night Tours în Palatul Dacia-România

 Cel mai apreciat eveniment dedicat artei din ţară îşi aşteaptă vizitatorii până duminică, 14 mai. Ultima şansă pentru public să vadă cea mai amplă expoziţie dedicată maestrului Ion Theodorescu-Sion, cea mai mare expoziţie de pictură spaniolă organizată vreodată în ţară, precum şi 2 expoziţii de artă contemporană şi instalaţii. De asemenea, vineri şi sâmbătă (Noaptea Europeană a Muzeelor), au loc ultimele Night Tours ale sezonului.

Palatul Dacia-România de pe Lipscani este deschis de joi până duminică, de la 12:00 la 21:00. Night Tours, experienţe speciale de vizitare cu tururi ghidate în toate expoziţiile Art Safari şi prosecco, au loc doar vineri şi sâmbătă, de la 22:00-1:00. De altfel, sâmbătă, 13 mai, pasionaţii de artă sunt invitaţi să-şi petreacă Noaptea Muzeelor în inima Bucureştiului, la un tur nocturn în Art Safari.

Instalaţii şi experienţe de neratat la Art Safari

Printre punctele de atracţie din Art Safari se numără şi un Infinity Room, probabil cel mai fotografiat loc din muzeul expoziţiilor temporare Art Safari, dar şi “glo x Robert Lőrincz – Superstar”, o instalaţie creată de unul dintre artiştii emergenţi ai momentului, Robert Lőrincz (n. 1995, Sfântu Gheorghe), din atriumul Palatului Dacia-România. O altă instalaţie creată special pentru această ediţie Art Safari este „Copacul nostru” powered by Lidl. Fanii brandului Porsche au ocazia să admire 75 de imagini de colecţie din istoria brandului, ce provin din colecţia Muzeului Porsche din Stuttgart, cu ocazia aniversării a 75 de ani de Porsche pe plan internaţional.

Şi micii artişti sunt aşteptaţi la Art Safari Kids. Sâmbătă, 13 mai, au loc 2 ateliere de creaţie în intervalele 12:00-13:30 şi 14:00-15:30, la Palatul Dacia-România, inspirate de expoziţia „The Memory Palace. Focus on the French art scene with Marcel Duchamp Prize”. Copiii îşi vor crea propria poveste vizuală aplicând „metoda loci” (palatul memoriei) şi vor avea parte de tururi ghidate în expoziţii (ultimele din acest sezon).

Cursurile şi atelierele de artă continuă la Palatul Dacia-România toată vara, iar în perioada 1-4 iunie, Art Safari va organiza şi un festival dedicat copiilor şi părinţilor, programul complet urmând să fie anunţat în curând. Înscrierile se fac la adresa de mail: kids@artsafari.ro. Mai multe detalii aici: https://www.artsafari.ro/asb-kids/.

4 expoziţii de artă pentru toate gusturile, într-un Palat

Ion Theodorescu-Sion. O viaţă de poveste”, curator dr. Elena Olariu, expoziţie realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti

Reuneşte 150 de picturi de la muzeele din România, precum şi din colecţii private, unele dintre acestea expuse în premieră. Operele marelui maestru înfăţişează compoziţii neo-româneşti monumentale, ţărani puşi într-o lumină impresionantă, femei surprinse în postura de zeiţe ale pădurii, precum şi cadre de natură statică, încărcate de detalii. Ceea ce surprinde este eclectismul creaţiilor sale - nicio operă nu seamănă cu cealaltă. Este ultimul weekend în care poate fi admirată cea mai mare expoziţie realizată vreodată în România în cinstea artistului.

Maeştrii picturii spaniole. Secolul al XIX-lea şi apariţia Impresionismului”, curator dr. Helena Alonso

Soarele Spaniei ne încălzeşte şi la Bucureşti, în expoziţia dedicată marilor maeştri ai picturii spaniole. Cap de afiş: renumitul impresionist spaniol Joaquín Sorolla (1863-1923), supranumit „Maestrul luminii”. Centenarul său este sărbătorit în toată lumea anul acesta. Art Safari expune o serie de portrete care i-au adus artistului mult succes în carieră şi l-au făcut celebru până în SUA. Alături de lucrările lui Sorolla, în Art Safari pot fi admirate şi operele lui Mariano Fortuny (1838-1874) sau ale lui Raimundo de Madrazo (1841-1920), unul dintre cei mai mari portretişti spanioli din secolul al XIX-lea.

The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”

Suntem mândri că am contribuit la realizarea acestei expoziţii, care oferă publicului român o călătorie inteligentă, poetică şi îndrăzneaţă în compania unor artişti minunaţi, activi pe scena contemporană franceză. Această propunere originală a curatoarei Daria de Beauvais, asistată de dr. Lisa Colin, va lăsa, fără îndoială, urme în memoria vizitatorilor săi. Istoria relaţiilor artistice dintre Franţa şi România este foarte bogată şi mă bucur că ADIAF şi Art Safari fac parte din această lungă tradiţie, ambele fiind reprezentantele unei dinamici şi viziuni ambiţioase - mai necesare ca niciodată în Europa - în slujba dialogului, a diversităţii şi a creaţiei, a declarat Julien Chiappone-Lucchesi, Consilier de cooperare şi acţiune culturală şi Director general al Institutului Francez din România.

Young Blood 2.0. Ce este nou în artă?”, curator Mihai Zgondoiu, expoziţie realizată în parteneriat cu ICR

65 de artişti din toate colţurile ţării şi chiar din Republica Moldova ilustrează într-un mod fresh teme ale realităţii de astăzi. Expoziţia este dedicată tuturor curioşilor de nou şi trebuie privită cu mintea (Super)deschisă. Picturi, video art, artă digitală, instalaţii, obiect, dar şi artă textilă. În această expoziţie, vizitatorii descoperă tot ce e nou în artă.

Program şi bilete

  • Joi - duminică, 12.00-21:00 (ultima intrare 20:30)

  • Vineri şi sâmbătă, 22:00 - 1:00 (Night Tours)

  • Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului Bucureşti), strada Lipscani, n. 18-20

Biletele pot fi achiziţionate la intrare sau online: https://tickets.artsafari.ro/e?lang=ro.

Despre Art Safari Bucureşti:

 Art Safari, susţinut de Lidl, GLO, Porsche şi Garanti BBVA, este specializat în realizarea de pavilioane expoziţionale. Organizatorul anual al Pavilionului de Artă Bucureşti – cel mai mare conglomerat de expoziţii de artă din România – ajuns la a 11-a ediţie, realizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România şi internaţionale şi cu colecţionarii privaţi, ample expoziţii retrospective care îşi propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public şi de a educa noile generaţii prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate şi expoziţii de artă contemporană în spaţii neconvenţionale, cum ar fi Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureştean. Art Safari se desfăşoară sub patronajul Ministerului Culturii şi este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă al României şi Institutul Cultural Român. Partenerul oficial Art Safari este BCR. În cele 10 ediţii de până acum a înregistrat peste 350.000 de vizitatori. Mai multe detalii: artsafari.ro.

Sursă:Comunicat Cristina Lica-Communication Manager/CLS Media