Stagiunea „Prologul festivalului” 2022–2023  .C O N C E R T   C A M E R A L   E X T R A O R D I N A R.Deschiderea Stagiunii

Festivalul de Arte (Festival 4 Arts) împreună cu Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina deschide stagiunea „Prologul festivalului” 2022-2022, Luni, 07 noiembrie 2022, ora 18:00, în sala mică a prestigioasei instituţii câmpinene, cu un eveniment în premieră absolută pentru Câmpina, un Concert Cameral interpretat de cvintetul cu pian format din muzicieni de mare valoare, recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional.

Programul concertului cameral conţine două capodopere consacrate din repertoriul marilor compozitori Cesar Franck şi Johannes Brahms, respectiv două Cvintete cu pian în Fa minor.

Muzicienii care ne vor încânta cu performanţa lor interpretativă sunt:

- Irina Nanushi - vioară, solist concertist, membru al orchestrei Camerata Regală şi colaborator în Filarmonica „George Enescu”,

- Mircea Lazăr - vioară, solist concertist şi violonist la Orchestra Operei Naţionale din Bucureşti,

- Luiza Iorga - violă, orchestra Filarmonicii „George Enescu”,

- Mădălina Fara - şef al partidei de violoncel în Filarmonica „George Enescu”,

- Andrei Licareţ - solist concertist şi pianist angajat al Filarmonicii „George Enescu”.

Cei cinci artişti au realizat împreună numeroase proiecte muzicale în România şi în străinătate, unele dintre proiecte în colaborare cu ICR. Celebritatea astfel obţinută confirmă abordarea interpretativă inedită şi valoarea muzicienilor în contextul vieţii culturale româneşti.

Muzica de cameră este promotor al dezvoltării culturale pentru auditoriul meloman, iar piesele interpretate în acest eveniment sunt deosebit de frumoase şi rar interpretate în România.

În decursul evenimentelor organizate de Festivalul de Arte, am beneficiat de sprijin financiar oferit de firma Lemet Câmpina. Pentru aceasta îi mulţumim!

Aşadar, vă aşteptăm la primul concert-recital al stagiunii Festivalului de Arte de la Câmpina 2022-2023, cu un eveniment pe cât de rar, pe atât de valoros, cu muzicieni renumiţi pe plan internaţional, într-un cadru deosebit de primitor.

Intrarea este liberă.

Detalii şi rezervări de locuri:

Sursa:Comunicat de presa