┬áMuzeul Jude┼úean de Istorie ┼či Arheologie Prahova  organizeaz─â  cea de a XXII-a edi┼úie a Simpozionului Na┼úional ÔÇ×TIMPUL ┼×I OMULÔÇŁ

Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploie┼čti, sec┼úie a Muzeului Jude┼úean de Istorie ┼či Arheologie Prahova, organizeaz─â în perioada 3-4 noiembrie 2022, cea de a XXII-a edi┼úie a Simpozionului Na┼úional „TIMPUL ┼×I OMUL”.

Deschiderea lucr─ârilor simpozionului, va avea loc în data de 3 noiembrie 2022, la orele 11°°, în sala Auditorium a Muzeului Jude┼úean de Istorie ┼či Arheologie Prahova din Ploie┼čti, str. Toma Caragiu nr. 10.

La aceast─â manifestare anual─â particip─â invita┼úi din ┼úar─â, speciali┼čti din muzee, cadre didactice din înv─â┼ú─âmântul universitar ┼či preuniversitar, colec┼úionari ┼či pasiona┼úi de orologerie, restauratori în domeniu, care vor aborda diferite teme legate de m─âsurarea timpului, inven┼úii ┼či inventatori celebri de ceasuri.

Prima edi┼úie a Simpozionului Na┼úional „Timpul ┼či Omul” a avut loc în 1991, ca un demers firesc al Muzeului Ceasului „Nicolae Simache” în contextul în care patrimoniul s─âu unic în ┼úar─â ofer─â posibilit─â┼úi generoase de studiu ┼či cercetare pentru speciali┼čti ┼či pasiona┼úi de pretutindeni, fiind o surs─â aproape inepuizabil─â de documentare în ceea ce prive┼čte mijloacele de m─âsurare a timpului ce dateaz─â din secolul XVI ┼či pân─â în secolul XX; printre invita┼úi s-au aflat ┼či nume celebre din lumea cultural-istoric─â româneasc─â, cum ar fi istoricul Georgeta Filliti – membru de onoare al Academiei Române ┼či acad. R─âzvan Theodorescu- istoric de art─â, doctor în ┼čtiin┼úe istorice.

Sursa:Comunicat de presa Muzeul Jude┼úean de Istorie ┼či Arheologie Prahova