Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova  organizează  cea de a XXII-a ediţie a Simpozionului Naţional „TIMPUL ŞI OMUL”

Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploieşti, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, organizează în perioada 3-4 noiembrie 2022, cea de a XXII-a ediţie a Simpozionului Naţional „TIMPUL ŞI OMUL”.

Deschiderea lucrărilor simpozionului, va avea loc în data de 3 noiembrie 2022, la orele 11°°, în sala Auditorium a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10.

La această manifestare anuală participă invitaţi din ţară, specialişti din muzee, cadre didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar, colecţionari şi pasionaţi de orologerie, restauratori în domeniu, care vor aborda diferite teme legate de măsurarea timpului, invenţii şi inventatori celebri de ceasuri.

Prima ediţie a Simpozionului Naţional „Timpul şi Omul” a avut loc în 1991, ca un demers firesc al Muzeului Ceasului „Nicolae Simache” în contextul în care patrimoniul său unic în ţară oferă posibilităţi generoase de studiu şi cercetare pentru specialişti şi pasionaţi de pretutindeni, fiind o sursă aproape inepuizabilă de documentare în ceea ce priveşte mijloacele de măsurare a timpului ce datează din secolul XVI şi până în secolul XX; printre invitaţi s-au aflat şi nume celebre din lumea cultural-istorică românească, cum ar fi istoricul Georgeta Filliti – membru de onoare al Academiei Române şi acad. Răzvan Theodorescu- istoric de artă, doctor în ştiinţe istorice.

Sursa:Comunicat de presa Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova