Parcul Municipal Ploieşti Vest este monitorizat video permanent
Primăria Municipiului Ploieşti a amplasat un sistem video de monitorizare în locul de agrement amintit, ca o soluţie avansată şi modernă de securitate, Parcul Municipal Ploieşti Vest fiind astfel monitorizat 24 de ore din 24, siguranţa ploieştenilor, descurajarea actelor de vandalism şi de tulburare a ordinii şi liniştii publice fiind prioritare pentru municipalitate. 
Sistemul de supraveghere video include, în prezent, 11 camere video mobile, cu alimentare solară, dispozitivele respective fiind amplasate în zonele importante de acces pentru public, asigurând o rază vizuală amplă.
 Fluxul video din zonele monitorizate poate fi accesat în timp real, iar înregistrările video sunt stocate timp de 30 de zile, imaginile respective putând fi puse, la cerere, la dispoziţia forţelor de ordine locale.
Programul de monitorizare video va fi extins la nivelul Parcul Municipal Ploieşti Vest, administraţia publică locală dorind, prin implementarea acestuia, să crească gradul de siguranţă pentru cetăţeni în spaţiul public.
 
Sursa:Primaria Mun.Ploiesti