Actiuni ale Politiei Locale Ploiesti in perioada 20 -23 noiembrie 2017

Poliţia Locală Ploieşti a acţionat, în perioada 20 - 23 noiembrie 2017, pentru menţinerea unui climat de linişte şi ordine publică pe raza municipiului, fiind aplicate în total 130 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele de convieţuire socială. Valoarea totală a amenzilor a însumat 29.220 lei.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice au desfăşurat acţiuni permanente pentru depistarea conducătorilor auto ce nu respectă prevederile art. 111 şi 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice, care reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, dar şi accesul pe interzis. Astfel, străzile vizate au fost: I.L. Caragiale, Bobâlna, Cuza Vodă, Republicii, Mărăşeşti, 1 Decembrie 1918, Paris, C.D. Gherea, Gh. Doja, Decebal, Iuliu Maniu, Gabi Dobre, Democraţiei, Gh. Grigore Cantacuzino, Ivan Miciurin, Emile Zola, George Coşbuc, Vasile Milea, Democraţiei, Vasile Lupu şi Bdul Independenţei.

Faptele contravenţionale depistate în timpul activităţilor de patrulare de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au constat în tulburarea ordinii şi liniştii publice, abandonul deşeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public - pe străzile: Măgurii, Constantin Brezeanu, Mihai Bravu, Carpenului, Cameliei, Libertăţii şi zona Garii de Sud, fumatul în spaţiile publice interzise prin lege, deţinerea de acte de identitate expirate, circulaţia cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate şi apelarea la mila publică.

În ziua de miercuri, 22.11.2017, în jurul orei 12.35, în timp ce executa serviciul de patrulare pe strada Malu Roşu, un echipaj din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti a fost sesizat de o persoană de sex feminin despre faptul că i s-a sustras o sumă de bani, în timp ce se afla în sala de jocuri din apropierea magazinului “Profi”. În urma detaliilor oferite de partea vătămată, poliţiştii locali l-au identificat pe numitul P.D., de 43 ani, cu domiciliul în Ploieşti, care avea asupra lui suma de 600 lei, reclamată de femeia în cauză.

Individul a fost predat lucrătorilor Secţiei nr. 2 de Poliţie, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 13 agenţi economici, în vederea obţinerii avizului pentru stabilirea programului de funcţionare, dând curs şi sesizărilor cu privire la disconfortul produs locatarilor de funcţionarea unor societăţi comerciale. De asemenea, au desfăşurat acţiuni de control în zonele adiacente Halelor Centrale, Pieţelor Malu Roşu şi Nord, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.

Serviciul Disciplină în Construcţii a întreprins verificări cu privire la stadiul lucrărilor de remediere a defecţiunilor la conductele de gaze, a reparaţiilor la reţeaua electrică, a legalităţii în cazul lucrărilor de construire a unor clădiri, de amplasare construcţii provozorii din lemn sau de rezervare a unor locuri de parcare pe domeniul public.

Biroul Protecţia Mediului a monitorizat Cartierele Vest, Cina şi Sud în vederea depistării persoanelor care abandonează deşeurile menajere pe domeniul public, în alte locuri decât cele special amenajate. Totodată, poliţiştii locali au dat curs sesizărilor referitoare la deţinerea unui număr mare de câini îm apartamente, depozitarea de moloz rezultat din construcţii pe domeniul public, prezenţa gunoaielor în jurul platformelor gospodăreşti.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul evidenţei persoanelor au desfăşurat controale în cazul unui număr de 20 asociaţii de proprietari, verificând actualizarea cărţilor de imobil şi a tabelelor de informare a locatarilor. Totodată, au identificat deţinătorii cărţilor de imobil în cazul a 12 asociaţii de proprietari, în vederea planificării viitoarelor controale.