Acţiunile poliţiştilor locali din Ploiesti în perioada 6 – 9 noiembrie 2017

Poliţiştii locali au desfăşurat pe raza municipiului Ploieşti, în perioada 6 – 9 noiembrie 2017, acţiuni în vederea asigurării unui climat de ordine şi linişte publică, respectarea curăţeniei pe domeniul public, precum şi depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic. În urma activităţilor de patrulare au fost aplicate 126 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de 26890 lei.

Faptele contravenţionale depistate de poliţiştii locali au constat în tulburarea ordinii şi liniştii publice, abandonul deşeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spaţiile publice interzise prin lege, deţinerea de acte de identitate expirate, apelarea la mila publică, circulaţia cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice au acţionat pentru fluidizarea traficului rutier în intersecţiile aglomerate şi au efectuat controale specifice pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificaţiei indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, precum şi accesul pe interzis. Poliţiştii locali au desfăşurat controale pe străzile: George Coşbuc, C.D. Gherea, Ştefan cel Mare, Bobâlna, Piaţa 1 Decembrie, Gheorghe Doja, Veronica Micle, Rudului, Gh. Gr. Cantacuzino, Iuliu Maniu, Bulevardul Independenţei, Ivan Miciurin şi Cuza Vodă.

Serviciul Disciplină în Construcţii a întreprins verificări cu privire la disconfortul creat de executarea unor lucrări de edificare clădiri, controale ce au vizat stadiul lucrărilor de reabilitare a reţelelor de canalizare, a reţelelor de alimentare cu agent termic ori gaze naturale, verificări privind legalitatea construirii unor copertine pe strada Constantin Brezeanu.

Biroul Protecţia Mediului a verificat în teren sesizările referitoare la deţinerea unui număr mare de câini în locuinţe, depozitarea deşeurilor de orice fel în apartament, monitorizarea cartierelor Bereasca, Nord şi a zonei centrale în vederea depistării persoanelor care depozitează deşeuri menajere sau deşeuri provenite din construcţii pe domeniul public.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 13 agenţi economici, în vederea obţinerii avizului pentru stabilirea programului de funcţionare. De asemenea, au desfăşurat acţiuni de control în zonele adiacente Halelor Centrale, Pieţelor Malu Roşu şi Nord, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul evidenţei persoanelor au desfăşurat controale în cazul unui număr de 20 asociaţii de proprietari, la blocuri situate pe străzile Domnişori, Aleea Prislop, Ştefan cel Mare, Zimbrului, Aleea Mureş, Ion Maiorescu, Mărăşeşti, Democraţiei, Podul Înalt, Frăsinet, Erou Arhip Nicolae, Padina, Intrarea Căminelor şi Bulevardul Republicii, verificând actualizarea cărţilor de imobil şi a tabelelor de informare a locatarilor. Totodată, au identificat deţinătorii cărţilor de imobil în cazul a 13 asociaţii de proprietari, în vederea planificării viitoarelor controale.

foto:Politia Locala Ploiesti