Bugetul local  record,  aprobat de Consiliul Local Ploiesti
Forul legislativ local a aprobat astăzi bugetul pe 2022 al Primăriei Ploieşti şi bugetele structurilor subordonate.
Administraţia ploieşteană estimează cheltuieli de peste 1,1 miliarde de lei în acest an, un record absolut al ultimilor ani, atins în primul rând datorită aportului fondurilor europene.
Bugetul a fost aprobat astăzi de Consiliul Local, fără emoţii sau controverse. Au existat, totuşi, mai multe amendamente propuse de grupul de consilieri PNL şi agreate de primarul Volosevici, pentru finanţarea de documentaţii tehnice pentru proiecte care, ulterior, să poată fi propuse pentru atragerea de fonduri europene prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Printre obiectivele vizate se numără introducerea unui sistem de monitorizare video, modernizarea iluminatului public, eficientizarea energetică a unor imobile sau reabilitarea unor cartiere, începând cu Mitică Apostol şi Eden.
 Implicit, pentru realizarea acestor studii, a fost nevoie de diminuarea alocărilor către unele structuri subordonate. 
Chiar şi aşa, multe dintre acestea rămân cu alocări peste nivelul execuţiei bugetare din 2021.
Per total, Primăria Ploieşti va avea în 2022 un buget de 1.132.614.490 de lei, echivalentul a aproape 229 de milioane de euro. Suma este în creştere cu aproape 78% faţă de execuţia din 2021. Secţiunea de venituri cuprinde încasări de peste 444,3 milioane de lei de la Uniunea Europeană, pentru plata unor proiecte în derulare. Tot aici intră 68,2 milioane reprezentând subvenţii de la bugetul de stat, tot pentru proiecte europene.