Primăria municipiului Ploieşti îşi va derula activitatea după un program stabilit în conformitate cu prevederile legale privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
Primăria municipiului Ploieşti îşi va derula activitatea, începând cu data de 27 ianuarie 2022, după un program stabilit în conformitate cu prevederile legale privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, având în vedere contextul actual al evoluţiei epidemiologice în municipiul nostru, angajaţii Primăriei Municipiului Ploieşti îşi vor desfăşura activitatea alternativ, prin prezenţa la sediul instituţiei sau prin muncă la domiciliu, respectiv o săptămână prezenţă fizică la serviciu/o săptămână muncă la domiciliu (în sistem online), astfel încât să se asigure continuitatea activităţii, iar relaţia instituţiei cu cetăţenii să nu fie afectată.  
De asemenea, programul cu publicul, la Registratura Primăriei municipiului Ploieşti, se va desfăşura, începând din data de 27.01.2022,  după cum urmează:
* Luni 9.00-13.00 depunere documente;
* Joi 9.00-13.00 eliberare documente.
Solicitările/petiţiile/reclamaţiile sau alte documente se pot transmite în sistem online, la următoarele adrese de e-mail:
Persoanele care nu au acces la o adresă de e-mail pot transmite sesizările/petiţiile/reclamaţiile sau alte documente prin intermediul serviciilor poştale, la adresa: Primăria Municipiului Ploieşti, Piaţa Eroilor nr. 1 A, 100316, Ploieşti.
Sesizările şi cererile se pot adresa şi telefonic, la următoarele numere:
0244/516699  Centrală Primărie;
0244/984 Dispecerat permanent - Primărie
În acest context, precizăm că rămâne suspendat programul de audienţe cu publicul susţinut de conducerea primăriei.
Angajaţii aparatului de specialitate din cadrul U.A.T. Municipiul Ploieşti îşi vor desfăşura activitatea cu respectarea măsurilor de igienă şi siguranţă şi au obligaţia de a anunţa şeful ierarhic superior cu privire la apariţia unor simptome aferente COVID-19, fiindu-le interzisă prezenţa la locul de muncă, în acest context.
Pentru instituţiile de subordonare locală, fiecare ordonator de credite are obligaţia să modifice programul de lucru al instituţiei pe care o conduce, în regim de muncă la domiciliu, acolo unde specificul activităţii permite, respectiv 1 săptămână muncă la domiciliu/1 săptămână prezenţă la serviciu, astfel încât să se asigure continuitatea activităţii, iar relaţia instituţiei cu cetăţenii să nu fie afectată.  
Cu titlu de excepţie, în funcţie de specificul activităţii, acolo unde este absolut necesară prezenţa fizică a salariaţilor, pentru instituţiile cu peste 50 de salariaţi, programul de lucru de 8 ore se organizează astfel încât personalul să fie împărăţit în cel puţin două grupe, care să înceapă, respectiv să termine activitatea, la o diferenţă de cel puţin 1 oră. 
Municipalitatea le mulţumeşte ploieştenilor pentru înţelegere în ceea ce priveşte măsurile luate şi îi asigură că activitatea administraţiei publice locale nu va avea sincope, urmând ca aceasta să se desfăşoare corespunzător şi eficient.
 
Sursa:Primaria mun.Ploiesti
 
Foto cu caracter ilustrativ/www.gazetaph.ro