A fost lansat Proiectul pilot de revitalizare urbana şi modernizare a zonei centrale Ploiesti (video)
 
Miercuri dimineaţa, la sediul Prahova în Acţiune, într-o conferinţă de presă, a fost lansat Proiectul pilot de revitalizare urbană şi modernizare a zonei Halele Centrale Ploieşti.
Proiectul, iniţiat de consilierii locali Alexandru Ştefan şi Cristian Ionescu, prevede reconfigurarea, restaurarea şi modernizarea zonei Halelor Centrale Ploieşti, printre care o staţie TCE integrată, o parcare subterană şi supraetajată respectiv o zonă de promenadă.
Printre datele tehnice, parcarea supraterană prevede 80 de locuri, spaţii multifuncţionale, mici magazine de consum sau destinate produselor non-alimentare, o zonă de food-court de aproximativ 500 mp sau zone administrative. 
„Este un proiect pe care vrem să-l supunem dezbaterii publice, deoarece părerea ploieştenilor este cea care contează. În cazul în care se decide punerea în practică, estimăm că ar putea fi finalizat în termen de un an. Sunt mai multe posibile surse de finanţare, prin fonduri europene, prin finanţare de tipul” Anghel Saligny”, printr-un parteneriat public privat sau chiar din bugetul local. Este un proiect destinat ploieştenilor”, a declarat consilierul Alexandru Ştefan. 
 
Comunicat de presă al Partidului Prahova în Acţiune
 
Partidul Prahova în Acţiune, prin cei doi consilieri locali Alexandru Ştefan şi Cristian Ionescu, membrii în consiliul local al Municipiului Ploieşti, au prezentat în cadrul conferinţei de presă din data de 12.01.2022 ora 10:30, care s-a desfăşurat la sediul partidului, Proiectul pilot de revitalizare urbană şi modernizare a zonei centrale Ploieşti.
Evenimentul a fost organizat după o activitate de peste 6 luni de zile a acestora, dornici să schimbe, să transforme imaginea zonei centrale a municipiului Ploieşti ce cuprinde zona Halelor şi a pieţei centrale.
În cadrul conferinţei de presă, cei doi consilieri locali au prezentat propunerea de proiect pilot punând accentul pe revitalizarea zonei şi valorificarea monumentului architectural Hale Centrale. Proiectul vizează măsuri de reconsolidare şi modernizare a clădirii monument istoric Hale Centrale, cât şi modernizarea pieţei centrale, ambele edificii fiind cuprinse într-un proiect architectural unic şi puse în valoare printr-o zonă pietonală modernă şi o parcare supraterană.
 
Funcţiuni nivel parter:
 
 1. Zonă open space de vânzare legume / fructe/seminţe
     - Standuri de 1x1m - 223. Buc la care se pot suplimenta în altă configuraţie +50 / 60buc
 2. Zonă destinată florăriei - 136mp - se pot configura aprox. 40 buc stand
 3. Zonă acoperită deschisă - cea dinspre spaţiul propus pietonal - aprox 40-45buc stand. Această zonă poate funcţiona şi ca un spaţiu „tampon” între piaţă şi spaţiu public, care de asemenea se poate închide.
 5. Spaţii tehnice
 6. Grupuri sanitare
 7. Spaţii de depozitare / întreţinere / Depozitare deşeuri menajere / Punct de prim-ajutor / Punct control / Sală de repaus destinată vânzătorilor
 8. Zonă de acces în cadrul corpului actual de cazări - Accesibilă atât din interiorul pieţei cât şi din exterior cuprinde:
   - Zonă de recepţie cu spaţii aferente
   - Foyer
   - Cameră tehnică
 8. Alte funcţiuni
    - Spaţii multifuncţionale / spaţii de evenimente / expoziţie / mici magazine de consum / alimentar / non-alimentar/ etc.
 
Funcţiuni Nivel 1
 
 1. 86buc stand 1x1m
 2. Zonă de food-court de aprox. 500mp
 3. 2 magazine de vânzare cu depozitare aferentă -carne / peşte / lactate - 150mp
 4. Alte funcţiuni - vestiare angajaţi / grupuri sanitare public / grupuri sanitare angajaţi / spaţiu tehnic.
De asemenea etajul are corespondent direct cu nivelul corpului de cazări.
 
În toate aceste funcţiuni nu sunt incluse şi zonele administrative ce se propun a fi relocate în corpul halei existente.
 
   Subsol
 
    1. Spaţii tehnice precum: depozite de stocare alimente (fructe legume); depozit deşeuri de toate tipurile, zone de spălare, vestiare, spaţii tehnice, etc.
    2. Locuri de parcare dube marfă: 17 loc.
*Locurile de parcare de la subsol sunt strict pentru descărcarea marfei. Configuraţia subsolului poate fi ajustată prin reorganizare funcţională astfel încât să se mărească actuala capacitate de parcări dacă este cazul. 
 
 
Corp parcări clienţi
 
Parcare automatatizata de o capacitate de cca.
Corpul la nivelul parter, 80% din suprafaţa sa este destinată spaţiilor comerciale