Primăria Ploieşti execută lucrări de intervenţie pentru protejarea malului drept al râului Teleajen
Primăria Municipiului Ploieşti execută lucrări de intervenţie pentru protejarea malului drept al râului Teleajen, în zona adiacentă depozitului de deşeuri al municipiului nostru.
În urma fenomenelor hidrometeorologice, care au mărit considerabil debitul râului Teleajen şi pentru a preîntâmpina un dezastru ecologic, municipalitatea execută, până în data de 31 decembrie 2021, lucrări de protejare a malului drept, în zona adiacentă depozitului de deşeuri al oraşului nostru.
Astfel, prin lucrările derulate, se prelungeşte cu 550 m digul, executat în regim de urgenţă în intervalul decembrie 2020 - martie 2021, care protejează zidul de gabioane distrus parţial.
Lucrările la digul de protecţie vor fi realizate prin crearea unor zone de rezervă cu balast din albia minoră a râului, prin excavarea unui volum de aproximativ 32.000 mc şi implică încărcarea, transportarea şi împrăştierea materialului în zona de lucru. 
Lucrările se execută de către S.C. ANDAUR CONSTRUCT S.R.L., în baza contractului „Lucrări de intervenţie pentru protejarea malului drept al râului Teleajen, în zona adiacentă  a depozitului de deşeuri al Municipiului Ploieşti”, valoarea acestora fiind de 448.000 lei, fără TVA.
 
Sursa:Primăria Municipiului Ploieşti