Consiliul Local al Municipiului Ploieşti a aprobat Scrisoarea de Angajament cu Corporaţia Financiară Internaţională în vederea realizării Spitalului Municipal de Urgenţă Ploieşti
Consiliul Local al Municipiului Ploieşti a aprobat, în unanimitate, Scrisoarea de Angajament cu Corporaţia Financiară Internaţională în vederea realizării Spitalului Municipal de Urgenţă Ploieşti.
Reuniţi, astăzi,  în şedinţă extraordinară, consilierii locali ploieşteni au hotărât ca primarul Andrei Liviu Volosevici să fie împuternicit să semneze Scrisoarea de angajament. 
Menţionăm că, în acest sens, s-au purtat discuţii între reprezentanţii Municipiului Ploieşti şi Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) - Divizia de Investiţii a Băncii Mondiale - organizaţie internaţională de renume, care se implică în realizarea unor proiecte majore de investiţii, la nivel mondial.
Ca urmare a analizei efectuate şi a acceptării, în calitate de partener, a Municipiului Ploieşti, Corporaţia Financiară Internaţională a emis Scrisoarea de Angajament, în vederea semnării de către reprezentanţii municipiului nostru. 
Primul pas în realizarea acestui obiectiv este elaborarea unui studiu preliminar pentru a explora opţiunile de finanţare, construire şi mentenanţă a unei noi unităţi spitaliceşti, printr-un parteneriat public-privat pentru Primăria Municipiului Ploieşti. 
Construirea acestui spital presupune relocarea celor două spitale aflate în subordinea Primăriei - Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Municipal Ploieşti - în cadrul acestei noi unităţi medicale.
Ca atare, forul legislativ local a aprobat, astăzi, Scrisoarea de Angajament cu Corporaţia Financiară Internaţională în vederea realizării obiectivului “Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti”.
 
 
Sursa:Primaria Mun.Ploiesti
 
Foto ilustrativ/observatorulph.ro