Comunicat Politia Locala Ploiesti . Siguranţă şi linişte publică.Actiuni în perioada 16 - 19 octombrie 2017

Poliţia Locală Ploieşti a acţionat, în perioada 16 - 19 octombrie 2017, pentru menţinerea unui climat de linişte şi ordine publică pe raza municipiului, fiind aplicate în total 178 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele de convieţuire socială. Valoarea totală a amenzilor a însumat 35.780 lei. Astfel:

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice au desfăşurat acţiuni permanente pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile art. 111 şi 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice, ce reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, dar şi accesul pe interzis. Au fost verificaţi un număr de 113 conducători auto, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.550 lei. Astfel, străzile vizate au fost: Vasile Milea, Gheorghe Doja, Piaţa 1 Decembrie 1918, Iuliu Maniu, Primăverii, Democraţiei, Ştefan cel Mare, Bobâlna, Cuza Vodă, C.D. Gherea, Gh. Lazăr, Gabi Dobre, Constantin Brezeanu, Depoului, Covurlui, Bobâlna, Zidari, Vasile Lupu, Tache Ionescu, Ion Maiorescu, Tudor Vladimirescu, Ştefan cel Mare şi Bulevardul Independenţei.

Faptele contravenţionale depistate în timpul activităţilor de patrulare de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au constat în tulburarea ordinii şi liniştii publice, abandonul deşeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spaţiile publice interzise prin lege, deţinerea de acte de identitate expirate, circulaţia cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate, lăsarea în libertate fără supraveghere a unui cal, precum şi apelarea la mila publică.

Totodată, poliţiştii locali au desfăşurat o acţiune în Căminul Social de pe strada Rafinorilor, pentru depistarea persoanelor care locuiesc fără forme legale, fiind verificate şi legitimate 95 persoane.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 16 agenţi economici, în vederea obţinerii avizului pentru stabilirea programului de funcţionare. De asemenea, au desfăşurat acţiuni de control în zonele adiacente Halelor Centrale, Pieţelor Malu Roşu şi Nord, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.

Serviciul Disciplină în Construcţii a întreprins verificări cu privire la stadiul lucrărilor de remediere a conductelor de gaze, a reparaţiilor la reţeaua electrică, verificarea unor lucrări de refacere a carosabilului, legalitatea montării unor schele pe domeniul public şi a unor stâlpişori.

Biroul Protecţia Mediului a monitorizat permanent cartierele oraşului în vederea depistării persoanelor care abandonează deşeurile menajere pe domeniul public, în alte locuri decât cele special amenajate ori nu menţin curăţenia platformelor gospodăreşti. Astfel, materialele reciclabile strânse în mod ilegal de persoane neautorizate, găsite pe domeniul public, ce proveneau din sistemul de precolectare selectivă, au fost ridicate cu ajutorul operatorului de salubritate.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul evidenţei persoanelor au desfăşurat controale în cazul unui număr de 13 asociaţii de proprietari, verificând actualizarea cărţilor de imobil şi a tabelelor de informare a locatarilor. Totodată, au identificat deţinătorii cărţilor de imobil în cazul a 12 asociaţii de proprietari, în vederea planificării viitoarelor controale.