Consiliul Judetean Prahova. La Spitalul Movila Ploiesti ” au fost realizate lucrări de renovare, instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar rampele de Oxigen au fost montate anul trecut”

 

Consiliul Judetean Prahova. La Spitalul Movila Ploiesti ” au fost realizate lucrări de renovare, instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar rampele de Oxigen au fost montate anul trecut”

În urma incidentului înregistrat, în această dimineaţă, la Secţia de Boli Infecţioase „Movila“ a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP),( N.r. detalii aici:http://infoploiesticity.ro/eveniment/8226-incendiu-la-spitalul-de-boli-infectioase-movila-vulpii-din-ploiesti-isu-prahova-a-declansat-scenariul-rosu-de-interventiefoto-video.html) vă aducem la cunoştinţă faptul că aici au fost realizate lucrări de renovare, instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar rampele de Oxigen au fost montate anul trecut, înainte de declanşarea celui de-al treilea val pandemic.
Consiliul Judeţean Prahova a alocat SJUP, cea mai mare unitate medicală din judeţ, unde sunt preluaţi şi trataţi cei mai mulţi şi cele mai grave forme ale pacienţilor cu SARS-CoV2, suma de 37,312 milioane lei. Din această alocare bugetară, 22,525 milioane au fost direcţionate pentru funcţionarea spitalului, iar 14,787 milioane de lei au mers către investiţii (aparatură şi reparaţii capitale).
Vă reamintim că ultima alocare, de anul acesta, în valoare de peste patru milioane de lei, a fost aprobată în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, din data de 29 septembrie, fiind direcţionată pentru gestionarea noului val al pandemiei de Covid-19 şi achiziţia de aparatură medicală.

UPDATE:

În completarea informării de presă privind alocările bugetare din fonduri proprii ale judeţului Prahova către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP), vă precizăm că în ultimii doi ani, către Secţia de Boli Infecţioase „Movila“ au fost direcţionate sume în valoare de aproape 460.000 lei. 

 

Fondurile au fost alocate pentru realizarea proiectelor tehnice si execuţia mai multor lucrări de investiţii, inclusiv pentru alimentare cu oxigen şi instalaţii electrice aferente secţiei exterioare a SJUP.

Sursa:Comunicat CJ Prahova