Primarul Municipiului Ploieşti dă startul campaniei “Plantează un copac! Adoptă un copac!”
Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, dă startul campaniei “Plantează un copac! Adoptă un copac!”.
Vineri, 05 noiembrie 2021, la ora 10.00, în faţa sediului municipalităţii din Piaţa Eroilor nr. 1 A, edilul şef al Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, va planta primul copac în cadrul campaniei menţionate, din dorinţa de a exprima respect pentru mediul înconjurător şi de a îi determina pe ploieşteni să se alăture voluntar campaniei “Plantează un copac! Adoptă un copac!”.
Derulată în colaborare cu Direcţia Silvică Prahova, această amplă acţiune de plantare de copaci se va desfăşura în câteva sesiuni şi are ca obiectiv principal plantarea a 1000 de copaci la Parcul Municipal Vest şi a altor câteva sute în alte zone din oraş.
Soluţia cea mai eficientă pentru combaterea poluării atmosferice rămâne plantarea copacilor, a căror prezenţă, pe lângă o mai bună oxigenare a zonelor în care aceştia există, oferă şi o stare de bine şi relaxare pentru oameni.
Pentru început, voluntarii care s-au alăturat acestei iniţiative vor planta mai mulţi frasini şi Albitia (arbori de mătase), în următoarele zone din municipiul Ploieşti:
Centrul Civic – sediul Primăriei municipiului Ploieşti – 24 copaci;
Zona Obor - 10 copaci;
Zona Sud -10 copaci;
Zona Eminescu-10 copaci;
Bariera Bucureşti-10 copaci;
Bereasca- 10 copaci;
Zona Nord: parc OZN- 10 copaci;
Zona Vest- parcuri şi peluze-40 copaci.
Prin plantarea mai multor arbori pe care să îi îngrijim şi să îi respectăm vom reuşi să schimbăm în bine mediul în care trăim şi să sporim gradul de confort urban. Te invităm să ne fii partener în proiectul “Plantează un copac! Adoptă un copac!”
Îl adopţi, îl plantezi şi apoi ai grijă de el cel puţin doi ani! Plantează un copac, copacul tău!
Pentru a te alătura acestei campanii şi pentru a primi permanent detalii despre acţiunile derulate de municipalitate, pe această temă, poţi accesa următorul link web: https://www.facebook.com/groups/1063674780837622 .

Sursa:Primaria Mun.Ploiesti

Foto ilustrativ