Masuri pentru sporirea sigurantei in  Prahova. Drumurile judetene vor fi monitorizate video printr-un sistem inteligent
Consiliul Judeţean Prahova şi-a propus să monitorizeze video traficul rutier de pe drumurile judeţene. Proiectul, în valoare de peste 17 milioane de lei, se doreşte a fi finanţat prin PNI „Anghel Saligny”, contribuţia din bugetul judeţului urmând să fie de aproape 576.000 lei.
Aleşii judeţeni au aprobat, joi, cererea de finanţare şi devizul general pentru implementarea unui sistem de monitorizare şi supraveghere video a traficul pe drumurile judeţene. Finanţarea ar urma să fie asigurată prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.
„Lucrările vizate de acest proiect vor acoperi tot teritoriul Prahovei.
Administrarea drumurilor judeţene (peste 1100 km) este asigurată de către Consiliul Judeţean Prahova, excepţie făcând sectoarele situate în intravilanul localităţilor urbane.
Prin implementarea acestui proiect va creşte siguranţa pe principalele căi de comunicaţie rutieră din judeţul Prahova prin utilizarea tehnologiei digitale care va permite înregistrarea permanentă a imaginilor şi arhivarea acestora în vederea prevenirii faptelor de natură infracţională, dar şi utilizării materialului video ca mijloc de probaţiune”, a anunţat Consiliul Judeţean Prahova.
Valoarea investiţiei, potrivit Consiliului Judeţean Prahova, se ridică la peste 17 milioane de lei, iar contribuţia de la bugetul judeţean este estimată la aproape 576.000 lei.
Durata de execuţie a proiectului este estimat la 20 de luni.
 
 
Foto ilustrativ/cluj24.ro