Primăria Municipiului Ploieşti a demarat  lucrările de modernizare a zonei pietonale cuprinsă între Casa de Cultură a Sindicatelor şi magazinul Winmarkt
 
Primăria Municipiului Ploieşti a demarat, vineri, lucrările de modernizare a zonei pietonale cuprinsă între Casa de Cultură a Sindicatelor şi magazinul Winmarkt.
Astfel, a fost decopertată prima parte din acest perimetru, urmând ca lucrările să continue, în perioada următoare, în funcţie de condiţiile meteorologice. 
Suprafaţa pe care se desfăşoară această investiţie este de 1750 mp (inclusiv trepte şi atice), iar lucrările vor include următoarele etape: decopertarea pavajului existent, refacerea treptelor din beton - prin returnare, refacerea stratului de fundare, montat pavaj (inclusiv pe trepte şi atice) din elemente tip plăci din beton cu grosime de 6 cm. 
Durata de execuţie a lucrării de modernizare a pavajului din zona pietonală menţionată este de 60 zile, iar garanţia acesteia va fi de 3 ani. 
Reamintim că, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a semnat, recent, contractul de lucrări “Reamenajare pavaj pietonal zona cuprinsă între Casa de Cultură a Sindicatelor şi magazin Winmarkt”.
Executant al acestei lucrări va fi S.C. ANDAUR CONSTRUCT S.R.L., urmând ca, în cadrul acestui contract, să se asigure lucrările de reamenajare a obiectivului amintit. Valoarea contractului derulat de municipalitatea ploieşteană este de 410.913,28 lei, fără T.V.A. 
Modernizarea acestei esplanade pietonale va creşte gradul de acces şi mobilitate pentru locuitorii oraşului, în Centrul civic, oferind, totodată, şi un plus de confort la capitolul estetica urbană a Ploieştiului. 
Municipalitatea le mulţumeşte cetăţenilor pentru înţelegere faţă de disconfortul temporar, generat de aceste lucrări necesare în zona centrală a oraşului.
 
Sursa:Primăria Municipiului Ploieşti