Unităţile de învăţământ din Ploieşti vor fi dezinfectate de două ori pe săptămână
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti a aprobat, astăzi, efectuarea, de două ori pe săptămână, a operaţiunilor de dezinfecţie în unităţile de învăţământ din oraşul nostru, în care se desfăşoară activitate didactică cu prezenţă fizică.
Decizia respectivă se aplică începând de astăzi şi până în data de 22.12.2021. Operaţiunile de dezinfecţie se vor efectua la solicitarea unităţilor de învăţământ, ori de câte ori este nevoie, în sălile de clasă, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2, precum şi la reluarea cursurilor cu prezenţă fizică, acolo unde acestea s-au desfăşurat în sistem on-line. 
Regia Autonomă de Servicii Publice şi Direcţia Tehnic, Investiţii, prin Serviciul Dezvoltare, Administrare Unităţi de Învăţământ şi Sănătate, vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.  
Totodată, menţionăm că, Primăria Municipiului Ploieşti va distribui, unităţilor de învăţământ din oraş, 10.000 de doze de gel dezinfectant pentru mâini, cu acţiune virucidă şi bactericidă, destinate utilizării de către copii şi cadrele didactice, ca măsură profilactică împotriva răspândirii COVID-19. 
Dezinfectantul pentru mâini a fost donat administraţiei publice ploieştene de către un agent economic local. Municipalitatea ploieşteană mulţumeşte sponsorului pentru această donaţie utilă, în contextul epidemiologic actual.
 
Sursa:Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă/Primaria Ploiesti
 
Foto ilustrativ/prahovaeconomica.eu/