Acţiunile  poliţiştilor locali in perioada 25 – 28 septembrie 2017

Poliţia Locală Ploieşti a acţionat în perioada 25 – 28 septembrie 2017 pentru descurajarea şi prevenirea comiterii de fapte antisociale pe raza municipiului. De asemenea, a  efectuat controale specifice de depistare şi sancţionare a conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile art. 111 şi 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice, ce reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, dar şi accesul pe interzis. Astfel, în urma activităţilor întreprinse de poliţiştii locali, au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 31.660 lei.

În week-endul anterior acestei perioade, poliţiştii locali au asigurat măsuri de linişte şi ordine publică, dar şi de deviere a traficului rutier pentru desfăşurarea în siguranţă a Festivalului „Alfabetul Convieţuirii” organizat de Primăria Ploieşti şi Uniunea Elenă din România, pe sectorul cuprins între Statuia Radu Stanian şi Statuia Vânătorilor.

Ca urmare a activităţilor de patrulare, faptele contravenţionale astfel sancţionate au constat în tulburarea liniştii şi ordinii publice, consum de alcool pe domeniul public, deţinerea de acte de identitate expirate, abandonul deşeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, precum şi circulaţia cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de Consiliul Local Ploieşti. Permanent, s-a acţionat şi în zonele frecventate de cerşetori şi parbrizari, în intersecţiile şi sensurile giratorii aflate pe axa nord-sud a municipiului.

Astfel, persoanele care au aruncat gunoiul menajer în afara platformelor gospodăreşti de colectare au fost surprinse pe străzile: B.P.Haşdeu, Aleea Petrochimiştilor, Aleea Sabinelor, Industriei, Baraoltului, Cameliei, Găgeni, Vasile Milea, Crizantemelor, Înfrăţirii, Frăsinet, Anotimpului Arhip Nicolae şi Parc Tineretului.

De asemenea, poliţiştii locali au depistat şi sancţionat conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, care nu respectă prevederile legale referitoare la accesul şi deplasarea acestora pe raza municipiului, pe străzi precum: Erou Arhip Nicolae, Căliman, Andrei Mureşanu, Cameliei, Romaniţei şi Cosminele.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au dat curs sesizărilor referitoare la disconfortul produs de funcţionarea unor societăţi comerciale în apropirea locuinţelor şi au verificat 3 agenţi economici ce au solicitat obţinerea avizului pentru stabilirea programului de funcţionare. Poliţiştii locali au monitorizat permanent zonele adiacente Halelor Centrale, Pieţelor Malu Roşu şi Nord, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautoriz.

Serviciul Disciplină în Construcţii a verificat respectarea termenelor de efectuare a lucrărilor de remediere a avariilor la conductele de furnizare a agentului termic pe străzile: Luminii, Al. Odobescu, B-dul. Republicii şi Domnişori, precum şi în cazul lucrărilor de racordare la reţeaua de canalizare stradală.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului au efectuat verificări în teren pentru depistarea persoanelor ce depozitează deşeuri de orice natură în afara recipienţilor de colectare, aceştia monitorizând platformele gospodăreşti din Centrul Civic, strada Dumitru Boşcovici şi Cartierul Nord. Au efectuat controale şi în cazul unor sesizări referitoare la toaletarea arborilor fără autorizaţie, precum şi depozitarea deşeurilor rezultate din construcţii pe domeniul public.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul evidenţei persoanelor au verificat deţinerea şi actualizarea cărţilor de imobil, prezenţa documentelor de informare a locatarilor la parterul imobilelor în cazul unui număr de 28 asociaţii de proprietari, instruind reprezentanţii acestora pentru remedierea neregulilor depistate.

foto:Politia Locala Ploiesti